Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Pokkén Tournament: Wii U exclusives en support Pokémon

Met nog maar een maand te gaan is Pokkén Tournament al bijna binnen handbereik. Nieuwe informatie blijft maar binnenstromen; we krijgen een kijkje in nieuwe support Pokémon en exclusieve voordelen voor de Wii U.

Alle nieuwe support Pokémon brengen een specifieke aanval met zich mee. Er zijn drie sets van twee Pokémon elk aangekondigd: Cubone & Diglett, Magneton & Quagsire en Espeon & Umbreon. Hier staat op een rijtje wat elke Pokémon voor inbreng heeft in het spel.
– Cubone gebruikt een Bonemerang, een snel lange afstandswapen wat vaker raakt en de tegenstander naar je toe brengt
– Diglett gebruikt Dig, wat er voor zorgt dat combo’s makkelijker te krijgen zijn.
– Magneton gebruikt Tri Attack, wat de tegenstanders snelheid en aanval verlaagd.
– Quagsire gebruikt Mud Bomb, wat effectief is tegen spelers op de grond en wat door de blok heen schade doet.
– Espeon gebruikt Morning Sun, wat alle status condities teniet doet en de gebruikers Hit Points geneest. Hoe meer tijd verstreken is, hoe meer Hit Points genezen worden.
-Umbreon gebruikt Snarl, wat de tegenstanders Resonance Gauge leeg maakt en de tegenstander geen ‘critical hits’ kan landen.

In de Wii U versie van het spel heb je verschillende gebieden waar je naartoe kan navigeren. Een extra gebied in de Wii U versie is de Ferrum League. Hier kan je nieuwe support Pokémon en vecht stages vrijspelen. Hier worden spelers en Pokémon gelinkt door Resonance Stones.

Ook zijn er exclusieve trainers waar je tegen kan vechten, die vrij lastig kunnen zijn. Dit zijn Travis met Garchomp, Keith met Suicune en Erin met Braixen.

Naast de battle areas zijn er nog oefen stages. In Practice Mode kan je zonder tijdlimiet en levens trainen. In Free Training kan je vrij trainen, maar hoe dit verschilt van Practice Mode is niet duidelijk. Ten slotte is er de Combo Dojo, waar je per Pokémon combo’s kan leren. In de plek genaamd ‘My Town’ kan jouw avatar aangepast worden, via kleren en uiterlijk. Hoe verder je in het spel bent, hoe meer keuzes er zijn voor je avatar.