Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Pokémon in aankomend Splatfest

Nintendo heeft zojuist een nieuwe thema voor Splatfest aangekondigd.

Splatfest is een groot en terugkerend onderdeel in Splatoon. Voordat Splatfest van start gaat is het de bedoeling dat de speler zijn voorkeur uitspreekt uit een van de twee keuzes die hij of zij voorgeschoteld krijgt. De speler krijgt twee keuzes voorgeschoteld en moet daaruit zijn voorkeur kiezen.  De keuzes zijn afgelopen jaar zeer variërend te noemen.

De aankomende Splatfest krijgt voor het eerst een wereldwijde thema, namelijk Red vs Blue. Hierbij wordt niet uitgegaan van jouw voorkeur van kleur, maar krijg je de keuze uit twee Pokémon-titels, afkomstig uit de eerste generatie.  Dit zal ongetwijfeld te maken hebben met het twintig-jarig jubileum van Pokémon.

splatoon-splatfest-11-na

In Japan blijft de strijd niet alleen zichtbaar in Splatoon. De strijd zal ook gaan plaats vinden op straat, want de befaamde Pokémon Centra in Japan, een winkelketen gebaseerd op Pokémon, biedt zelfs T-shirts, met een opdruk van de Pokémon in passende kleur, aan. De T-shirts kan je hieronder bekijken.

Let op: in Japan gaan zij de strijd voeren met Red vs Green.

De elfde Splatfest zal volgend weekend van start gaan. Voor welke Pokémon-titel ga jij de strijd aan? Laat het ons weten in de onderstaande berichtensectie!