Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Twilight Princess gamepad, hero mode, nieuwe functies en meer

Nog maar een maand tot The Legend of Zelda: Twilight Princess HD! De Japanse Nintendo website en Nintendo Youtube kanaal hebben veel vrijgegeven over de remake van het spel uit 2006.

Een heleboel informatie die gegeven wordt op de website is al een tijdje bekend, zoals de functie van de amiibo’s uit de Zelda serie, een
introductie van de verschillende karakters en een heleboel footage.
Via een video is laten zien hoe de GamePad zal werken met het spel. Net zoals in Wind Waker HD, kan je door middel van gyroskopie pijlen afschieten en de boemerang bedienen. Een menu waarin je gemakkelijk items kan selecteren staat op het voorscherm, en in een dungeon staat de map weergegeven. Ook kan er ‘off-screen’ gespeeld worden, wederom hetzelfde als Wind Waker HD. Via het spel heb je toegang tot Miiverse en kan je Mii berichten plaatsen versierd met Twilight Princess stickers die in Hyrule te verzamelen zijn.

In de video wordt de GamePad kort uitgebeeld.

Naast een video zijn ook veel screenshots vrijgegeven van de verschillende regio’s in Hyrule. Een aantal van deze afbeeldingen staan in hier weergegeven. De volledige galerij is te vinden op deze website.

Via het Youtube kanaal van Nintendo is een video geplaatst over de nieuwe toevoegingen van Twilight Princess HD. Naast een uitdaging door het gebruiken van de Ganondorf amiibo, is ook een Hero mode in aan het spel toegevoegd. Deze is al vanaf het begin van het spel beschikbaar, hiervoor hoef je niet eerst de main story uitgespeeld te hebben. In de Hero Mode zullen de vijanden meer schade doen aan de speler en is de complete wereld gespiegeld.
Een nieuw item, genaamd de Ghost Lantern is ook aan het spel toegevoegd. Met dit voorwerp kan je overdag en in mens vorm Poes opspeuren en deze verslaan in wolf vorm.