Miitomo app verschijnt eind maart

Dat Nintendo in de smartphone wereld wilt doorbreken is inmiddels bekend. De naam van hun nieuwste project was al bekend gemaakt. Nu zijn er wat meer details vrijgegeven rondom de Miimoto app.

Nintendo president Tatsumi Kimishima heeft een presentatie gehouden over verschillende toekomstplannen voor het bedrijf. Naast een heleboel cijfers en grafieken te presenteren, heeft de president ook de plannen voor de vervanger van Club Nintendo en details over de Miitomo app bekendgemaakt.

Miitomo zal een entertainment app worden voor het communiceren met vrienden. Het Mii karakter vraagt jou antwoord te geven op verschillende onderwerpen, welke vervolgens automatisch naar je vrienden gecommuniceerd worden. Ook zal de functie ‘Miifoto’ beschikbaar zijn in de app. Met deze functie kan je foto’s nemen waar jouw Mii karakter in geplaatst kan worden op een grappige manier. Deze foto’s kunnen gedeeld worden via verschillende social media netwerken.

Miitomo wordt eind maart gelanceerd, tegelijk met het My Nintendo systeem. De app zal beschikbaar zijn in 16 landen met 8 talen, waaronder Nederlands. Vanaf 17 februari kan je via een Nintendo Account je registeren voor de app. Hierdoor verdien je 1 Platinum Point en krijg je een melding op de dag van release.

Bron: Nintendo Japan

Tosca

Ik ben een Zelda fan tot op het bot, maar ik sta open voor vrijwel elk Nintendo spel. Mijn leven is momenteel helemaal volgepland, met school, waterpolo, volleybal, werk, en uiteraard Daily Nintendo!

2 gedachten over “Miitomo app verschijnt eind maart

  • 03/02/2016 om 22:30
    Permalink

    Ik ben erg benieuwd hoe dit gaat uitpakken, het klinkt nou niet als een enorm innoverend of leuk sociaal netwerk. Doet mij een beetje denken aan Flotsm, ook wel grappig en met hetzelfde bijzondere vraagidee. Ik ben erg benieuwd naar de connectie met nintendo network en hoop dat al je vrienden van de Wii U ook worden overgeheveld naar miitomo.

  • 07/02/2016 om 10:09
    Permalink

    Lijkt me leuk, toen ik het plaatje zag dacht ik aan een soort Tomodachi Life app maar blijkbaar is het iets anders, maar dat maakt niet uit! Dat is ook leuk, Tomodachi Life heb ik bovendien toch al voor mijn 3DS

Geef een reactie