Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Miitomo app verschijnt eind maart

Dat Nintendo in de smartphone wereld wilt doorbreken is inmiddels bekend. De naam van hun nieuwste project was al bekend gemaakt. Nu zijn er wat meer details vrijgegeven rondom de Miimoto app.

Nintendo president Tatsumi Kimishima heeft een presentatie gehouden over verschillende toekomstplannen voor het bedrijf. Naast een heleboel cijfers en grafieken te presenteren, heeft de president ook de plannen voor de vervanger van Club Nintendo en details over de Miitomo app bekendgemaakt.

Miitomo zal een entertainment app worden voor het communiceren met vrienden. Het Mii karakter vraagt jou antwoord te geven op verschillende onderwerpen, welke vervolgens automatisch naar je vrienden gecommuniceerd worden. Ook zal de functie ‘Miifoto’ beschikbaar zijn in de app. Met deze functie kan je foto’s nemen waar jouw Mii karakter in geplaatst kan worden op een grappige manier. Deze foto’s kunnen gedeeld worden via verschillende social media netwerken.

Miitomo wordt eind maart gelanceerd, tegelijk met het My Nintendo systeem. De app zal beschikbaar zijn in 16 landen met 8 talen, waaronder Nederlands. Vanaf 17 februari kan je via een Nintendo Account je registeren voor de app. Hierdoor verdien je 1 Platinum Point en krijg je een melding op de dag van release.

Bron: Nintendo Japan