Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Artwork derde Zero Escape Visual Novel, Zero Time Dillema

Nieuwe artwork van Zero Escape 3 tonen nieuwe personages. Daarnaast krijgen we een sneak peak van de nieuwe horloges die dit spel zal kennen.

Spike Chunsoft werkt momenteel hard aan aan de visual novel Zero Time Dillema. Van deze derde Zero Escape is vooralsnog nieuwe artwork en informatie vrijgegeven. Zo zien we twee nieuwe personages voorbijkomen en zien we enkele foto’s van een prototype van een nieuw horloge dat negen personages in het spel zullen dragen tijdens hun hopeloze zoektocht naar de uitgang van de locatie waarin ze worden opgesloten.

Twee van deze personages zijn vooralsnog gedeeld aan de hand van onderstaande artwork. Mogelijk zal deelnemer nummer 9 de hoofdpersoon van het verhaal worden. Dit laatste is echter niet bevestigd.

zerotimedilemmaptcp69

Daarnaast is er een tweet verschenen die de nieuwe ZTD watch laat zien, welke personages tijdens hun ontsnapping zullen dragen.

De game is onderdeel van een serie. Zero Escape kent zijn oorsprong op de Nintendo DS, toen de Visual Novel game Zero Escape: Nine Hours, Nine Persons, Nine Rooms in Amerika werd gelokaliseerd. Europa heeft nooit een release van deze game gekend, maar wij zagen wel het vervolg, Virtues Last Reward, in de vorm van een download in de Nintendo eShop. In de game wordt een negental mensen opgesloten in een vestiging, waarbij ze verschillende kamers moeten trotseren op zoek naar de beruchte nummer 9 deur. Alleen hieruit kunnen ze ontsnappen!

Het verhaal van Zero Time Dillema speelt zich af tussen de eerdere verhaallijnen van Nine Hours, Nine Persons, Nine Room en Virtues Last Reward. Als het spel dezelfde formule volgt als Virtues Last Reward, hoef je geen voorkennis te hebben van eerdere delen om te snappen waar het verhaal over gaat, maar zal je daardoor wel sneller dingen koppelen. Je speelt in een tijd waarin Radical-6 uitbreekt. Deze ziekte maakt de wereld trager, gevoeliger en brengt je tevens in de verleiding om een einde te maken aan je leven. De ziekte die de aarde nagenoeg uitgestorven had achtergelaten in Zero Escape 2, Virtues Last Reward, zal een belangrijk onderdeel vormen voor deze nieuwe game. De visual novel zal weer verschillende verhaallijnen kennen, waardoor keuzes die je in-game maken ook bepalen hoe het verhaal zich tijdens jouw speelsessie zal vorderen.