Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Nieuwe NX geruchten duiken op – mogelijke comptabiliteit met PC, andere consoles en smartphones

Nintendo blijft stil rondom de NX, dat houdt de geruchtenmolen echter niet tegen. Er zijn namelijk nieuwe interessante geruchten opgedoken rondom de NX. 

Liam Robertson heeft namelijk getweet dat het online -enquête bedrijf GFK momenteel campagnes uitvoert die mogelijke informatie over de NX bevatten . De lijst met functies is verrassend en bevat onder andere  4K video streaming , 900p / 60fps ” gameplay graphics ” ,  dual – hardware-installatie en een aparte handheld en home console welke tevens samen kunnen werken . Mogelijk kun je games op de NX home console dan besturen met de handheld. Ook wordt er volgens de geruchten een sensor bar wordt meegeleverd met de console , wat lijkt te suggereren dat een soort van Wii-afstandsbediening wordt meegeleverd.

Maar er is meer. Volgens een bericht op Twitter, gepost door The Wall Street Journal verslaggever Takashi Mochizuki, kan Nintendo’s volgende console  werken met andere apparaten, waaronder PC’s , smartphones en andere consoles zoals PS4 . Dit zou kunnen betekenen dat NX gamers een spel online kunnen spelen tegen bijvoorbeeld PC bezitters van diezelfde game.

Vooralsnog moet je de geruchten met een flinke korrel zout nemen en is er tot op heden nog niets over de NX bevestigd. Denk jij dat dit zomaar eens waar kan zijn?