Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Is Nintendo Super Mario Maker levels aan het verwijderen?

Super Mario Maker gebruikers hebben opgemerkt dat hun levels met weinig populariteit verdwijnen. 

Super Mario Maker is een game waarin je je eigen Mario levels kan delen met de rest van de wereld. Deze levels zullen op de server van Nintendo verschijnen en iedereen kan zo jouw levels spelen. Naast populaire creaties, worden er ook minde populaire levels geupload. Makers van deze onpopulaire levels hebben een bericht gestuurd naar website Kotaku, en ook op Reddit en Twitter zijn verschillende gebruikers waarvan onpopulaire levels zijn verwijderd.

Het verwijderen van levels heeft Nintendo wel al gemeld. Zo kan het bedrijf je level verwijderen als het ongepaste inhoud of glitches tentoonstelt, maar ook bij niet genoeg populariteit. Nintendo had dit alleen nog niet actief gedaan, maar nu wel. Hoe de populariteit wordt bekeken is onduidelijk, maar gebruikers die een sterwaardering hebben op hun level of een level hebben dat veel gespeeld is, hoeven niets te vrezen.

Het grootste probleem wat gebruikers, waarvan levels zijn verwijderd, hebben is dat hun level niet nog een keer geupload kan worden. Deze gebruikers krijgen dan een melding dat dit niet mogelijk is en zelfs na het aanpassen van de lay-out en naam, kan het nog steeds niet.

Is een van jullie levels al verwijderd?