Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

De ontwikkelaars willen een vervolg op Shovel Knight

Yacht Club, de ontwikkelaar van Shovel Knight,  heeft aangegeven in een podcast dat ze graag aan een vervolg gaan werken op Shovel Knight.

Shovel Knight is al een geruime tijd uit op de Wii U en 3DS. De indiegame heeft hoge cijfers ontvangen en  prijzen in de wacht gesleept. Recentelijk waren twee ontwikkelaars te gast bij de podcast  8-4 Play en hebben daar hun verdere plannen verteld: zij zien graag een vervolg op Shovel Knight.

Allereerst is het team nu bezig met gratis DLC voor Shovel Knight. Eerder dit jaar konden we al extra missies spelen met een ander personage  in de uitbreiding Plague of Shadows. Yacht Club Games is nog steeds bezig met extra content voor Shovel Knight. Als ze daarmee klaar zijn, gaan ze zeker niet stoppen.

De ontwikkelaars zeiden in de podcast dat ze dom zouden zijn als ze stoppen met Shovel Knight na dit grote succes. Een opvolger van Shovel Knight kunnen we volgens de ontwikkelaars zeker verwachten.  De stijl zal dan wel weer eens op het retrotijdperk geïnspireerd kunnen zijn. In het interview werd meerdere keren de NES, SNES en zelfs N64 stijl genoemd.

Ben je benieuwd naar de podcast? Die kan je hier luisteren.

Hoop jij op een vervolg van Shovel Knight?