Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Blinde gamer speelt Zelda: Ocarina of Time na 5 jaar uit.

In 2011 begon hij aan een, op het eerste oog, onmogelijke missie. De destijds 23-jarige Terry Garrett heeft dan eindelijk, na bijna 5 jaar, The Legend of Zelda: Ocarina of Time uitgespeelt.

Normaal doe je hier zo’n 40uur over maar in het geval van Terry had hij er dus iets langer voor nodig. Niet zo vreemd want Terry is een blinde jongen en dat is bij gamen toch wel een erg groot obstakel.

Op zijn YouTube kanaal is in 4 delen te zien hoe hij het laatste deel van de game wist uit te spelen. Makkelijk was het niet om de Nintendo 64 klassieker uit te spelen, Garrett hij bedankt “Iedereen die me is blijven steunen, juist toen ik dreigde op te geven”.

Terry heeft het spel uitgespeeld door te luisteren naar het verschil van geluid, hieraan leerde hij herkennen als hij bijvoorbeeld op een muur schoot. Terry is enorm blij dat het hem gelukt is en is zijn volgers dankbaar, zij hielpen hem door onder andere gesproken walkthroughs en tips toe te sturen die hem hielpen de game uit te spelen.