Volg Daily Nintendo makkelijk op je mobiel met onze mobiele DN app!

We zijn er trots op, Daily Nintendo heeft sinds kort een eigen applicatie voor Android. De app is nu te downloaden in de Play Store.

Met onze app ben je altijd en overal op de hoogte van het laatste Nintendo nieuws. Na lang werken heeft DN crew-lid Bas de definitieve versie van onze Android applicatie afgerond. En dat is zeker een complimentje waard! De app is nu in de Play Store te downloaden via deze link. Ben je enthousiast over de DN app? Dan waarderen we het als je de app een rating heeft in de Play Store.

Heb je tips of opmerkingen? Laat ze dan hieronder weten!

2 gedachten over “Volg Daily Nintendo makkelijk op je mobiel met onze mobiele DN app!

  • 03/01/2016 om 20:37
   Permalink

   De ontwikkelkosten voor iOS liggen hoger dan op Android. Apple vraagt namelijk €100,- om als ontwikkelaar de mogelijkheid te hebben om apps uit te brengen op OS X, iOS, WatchOS en tvOS. Waar Android €25,- vraagt. Deze hoge prijs op iOS is te rechtvaardigen als je als ontwikkelaar een verdienmodel hebt. Aangezien wij geen geld willen vragen, wordt het een dure investering. Daarnaast is het de vraag of Apple onze app goedkeurt. De app moet iets extra’s bieden ten opzichte van de site en geen exacte kopie zijn. Apple stelt hier hele hoge eisen voor om de kwaliteit van Apps in de App Store te garanderen. We zouden dus regelmatig updates moeten uitbrengen om op nieuwe OSupdates of hardware in te kunnen spelen. Ook een belangrijke reden; we hebben niemand in het team die een goed werkende app voor iOS kan programmeren . 😉

   Nu kan je natuurlijk zelf ook op iOS een “app” maken van Daily Nintendo door op de deelknop te drukken in Safari, en dan op “zet in beginscherm”. Tada! Op jouw beginscherm verschijnt nu een Daily Nintendo icoontje, die je altijd naar onze website brengt(via safari). Aangezien Safari een schone uitstraling heeft, heb je een redelijke goede gooi naar een app. Het afgelopen jaar is onze site erg responsive geworden en ook op mobiel erg goed te bedienen. Een voordeel is dat je met deze snelkoppeling op je homescherm ook toegang hebt tot iCloud sleutelhanger of 1Password, en het vertrouwde deelcentrum behoudt van Safari. Zo kan je dus heel makkelijk pagina’s opslaan en delen met andere apps. Verder heb je ook Continuity waarmee je meteen verder kan gaan met reageren op een post op een Mac, als je al begonnen bent op je iPhone en vice versa.

   Ik hoop dat dit het iets duidelijker heeft gemaakt waarom er geen app is voor iOS en dat je nu een goed alternatief weet op iOS. 🙂

Geef een reactie