Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Verhaalmodus, amiibo en exclusiviteit in Mario & Sonic at the Rio 2016 Olympic Games

Héél veel informatie betreft de 3DS versie van Mario & Sonic at the Rio 2016 Olympic Games.

Het is een lange tijd stil geweest over deze sport-game waarin de iconen Mario en Sonic naast elkaar strijden om een olympische plak. Nu is er echter veel bekend gemaakt betreft de Nintendo 3DS-versie van de game. Zo zien we modi waaronder een verhaalmodus, amiibo- en multiplayernieuws en is er meer bekend gemaakt betreft online leaderboards.

mario en sonicVerhaalmodi

Het spel zal een verhaalmodus kennen waarin Mario en Sonic beiden deel uitmaken van twee verschillende sportscholen. Jij mag als speler zelf kiezen welke sportschool je bijwoont en het verhaal zal anders zijn aan de hand van keuzes die jij maakt. Tijdens het verhaal moet je verschillende geheimen ontrafelen die anders zijn aan de hand van welke keuze je hebt gemaakt. Na het uitspelen van de verhalen krijg je een kostuum voor je Mii-personage. Door Mario’s verhaal uit te spelen krijg je een Mario-kostuum en door Sonic’s verhaal uit te spelen krijg je een Sonic-kostuum.

De sporten

Mario & Sonic at the Rio 2016 Olympic Games zal veertien sporten kennen: voetbal, golf, 100 meter sprint, 110 meter hordelopen, verspringen, speerwerpen, 100 meter vrije slag (zwemmen), boogschieten, boxen, tafeltennis, beachvolleybal, paardrijden, BMX en ritmische gymnastiek. Daarbovenop zijn er nog veertien extra uitdagingen met Mario & Sonic-elementen. Deze vind je onder andere terug in onderstaande Japanse trailer.

Trailer

Ondersteuning van Amiibo

In Mario & Sonic at the Rio 2016 Olympic Games kun je ook gebruik maken van de amiibo’s. Hieronder vind je een lijst met amiibo’s die door het spel zullen worden ondersteund:

– Mario van de Super Smash Bros.-serie
– Mario van de Super Mario Bros.-serie
– Dr. Mario amiibo
– Gouden Mario
– Mario Classic Color
– Mario Modern Color
– Sonic amiibo

Wat je precies met de amiibo kunt doen is nog niet bekend.

mario en sonic3Outing Marathon

Outing Marathon wordt een modus die exclusief voor de Nintendo 3DS-versie van Mario & Sonic at the Rio 2016 Olympic Games is ontwikkeld. De modus maakt gebruik van de ingebouwde stappenteller van je Nintendo 3DS. De bedoeling is om een marathon van 42.195 meter helemaal uit te lopen. Dit doe je door voor elke meter één stap te zetten. Wanneer je dit voltooit zal het spel je belonen. Ook word je beloond als je in deze modus bonus challenges voltooid. Een voorbeeld is het voltooien van een bepaald aantal stappen binnen een van tevoren aangegeven tijd.

Multiplayer

Tot slot zal het spel ook 4-player Local Play en Download Play ondersteunen. Spelers die het spel via Download Play joinen kunnen wel met maar een beperkt aantal personages spelen. Het spel zal verder ook online ranglijsten kennen.

Kijk jij uit naar deze titel?