Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Nintendo 2DS komt ook naar Japan

De 2DS is in Europa inmiddels al verkrijgbaar voor zo’n slordige 100 euro. De budget versie van de 3DS is dan ook al ruim twee jaar verkrijgbaar in Europa. Echter is deze nooit verschenen in Japan, daar komt nu verandering in.

De goedkope(re) prijs heeft de 2DS natuurlijk te danken aan het feit dat het maar één scherm heeft. Nintendo heeft door een plastic randje eroverheen te zetten het doen lijken op twee losse schermen, hierdoor is de prijs een stuk lager.

Hierdoor is het echter niet mogelijk om de handheld dicht te klappen waardoor hij voor een handheld toch redelijk aan de maat is. De handheld gaat nu dan alsnog verschijnen in Nintendo’ thuisland Japan en dit zal al snel gebeuren namelijk op 27 februari 2016. Dit is, niet geheel toevallig, dezelfde datum als het verschijnen van de vier Pokémon edities voor de 3DS virtual console.

De 2DS zal, evenals de Pokémon edities, verschijnen in 4 kleuren: rood, blauw, geel en groen. Alle vier de versies zullen transparante kleuren zijn en zal verschijnen voor 9980 yen, zo’n € 75,-

2ds japan 2dsjapan