Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Final Fantasy, Bayonetta en Fire Emblem Super Smash Bros. DLC-personages op komst

Welke personage voegt Nintendo toe aan Super Smash Bros.?

Tijdens de laatste Super Smash Bros.-presentatie zijn drie nieuwe personages aangekondigd. Een van deze personage is de enige echte winnaar van de Ballot-wedstrijd, anderen zijn nieuwe vechters in aanloop naar een nieuwe game en tevens ook op verzoek van fans. Hier lees je meer.
Avatar_FE14_MaleCorin

Het eerste personage dat tijdens de presentatie werd aangekondigd was Corin, een personage uit de komende games van Fire Emblem. Doordat dit personage wordt toegevoegd, kunnen we al met het personage spelen voor Fire Emblem Fates naar Europa komt. Daarbij maken we kennis met twe varianten van Corin. Net als de Wii Fit-trainer kent Corin namelijk een vrouwelijke en mannelijke variant, die beiden gelijkwaardig zijn in kracht.

Corin heeft drakenbloed door zijn aderen lopen, waardoor hij tijdens gevechten kan transformeren. Afhankelijk van welke aanvallen hij gebruikt zullen bepaalde ledematen tijdelijk veranderen van uiterlijk.

Corin komt in februari uit. Je kunt het personage vervolgens voor €4,99 voor Nintendo 3DS- of Nintendo Wii U. Mocht je het personage op beide varianten van de game willen spelen, dan kun je een bundel kopen voor €5,99.

cloud-buster-swordCloud

Dit personage kwam niet geheel als een verrassing. Cloud werd eerder al gepresenteerd op de afbeelding van de presentatie, ook waren er fans die al een tijdje uitkeken naar een mix van Smash en Final Fantasy. Nintendo heeft uiteindelijk gekozen om Cloud uit Final Fantasy VII te lenen en dit personage toe te voegen aan Super Smash Bros. Hierbij worden twee kostuums van het personage toegevoegd. Het gaat om de versie van Final Fantasy VII en de versie van Final Fantasy VII: Advent Childrenen.

Cloud kent een limietmeter, die op bepaalde momenten in het spel zichtbaar is. Je kunt deze meter een beetje vergelijken met de K.O-meter van Little Mac. Met een neerwaardse aanval kun je de meter opladen. Wanneer de meter geheel is opgeladen, zullen bepaalde eigenschappen van je personages tijdelijk een boost krijgen. Hierdoor zal Cloud sterker in zijn vechtersschoenen staan.

Cloud is na de presentatie beschikbaar voor €5,99 voor Nintendo 3DS- of Nintendo Wii U. Mocht je het personage op beide varianten van de game willen spelen, dan kun je een bundel kopen voor €6,99.

BayonettaBayonetta

Uit het Nintendo Super Smash Bros Ballot is uiteindelijk één winnaar gekozen! Ondanks dat de meningen enorm leken uit te lopen welke personages moesten worden toegevoegd, blijkt Bayonetta naar voren te zijn gekomen als de nummer 1 van Europa, terwijl Bayonetta ook in de top 5 van Amerika stond en de nummer 1 Wereldwijd is. Bayonetta got wicked en is dan uiteindelijk daarom ook uitgekozen als meest reële optie voor Super Smash Bros.

Hoe Bayonetta in-game speelt, zal naar zeggen van Nintendo, erg lijken op hoe ze speelt in haar eigen games. Ze zal veel combo-aanvallen kennen en je kunt door een knop na een aanval ingedrukt te houden ook de pistolen aan haar handen én voeten gebruiken om door te blijven schieten. Daarnaast zal het personage Witch Time kennen, net als in de originele spellen en is haar Final Smash gebaseerd op de enorme demonische monsters die ze in haar originele spel ook kan oproepen.

Bayonetta zal net als Corin in Februari verschijnen. Een exacte releasedatum wordt op een later tijdstip aangekondigd.

Wat vind jij van de nieuwe personages in Super Smash Bros. for Wii U/for 3DS? Ben jij tevreden of niet? Laat het ons weten in de onderstaande berichtensectie!