Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Muziek van Xenoblade Chronicles X uitgelicht

Nintendo heeft vandaag twee muziekvideo’s uitgebracht. Dit keer wordt muziek van de meest recente release behandeld: Xenoblade Chronicles X!

De muziek uit games van Nintendo heeft de laatste jaren een steeds belangrijker rol gekregen. Hoewel de nostalgische bitdeuntjes nog altijd zeer herkenbaar en geliefd zijn, lijkt Nintendo vaker te kiezen voor een organisch geluid. Denk aan de Jazz-sound van Super Mario 3D World en Mario Kart 8, maar ook de Rock/Punk-vibe van Splatoon is een goed voorbeeld te noemen.

De eerdergenoemde titels kregen vaak ook hun eigen muziekvideo’s die vorm kregen door gameplay beelden gecombineerd met beelden van een live spelende band.  Hoewel het voor de hand ligt dat Xenoblade Chronicles X een zelfde soort behandeling krijgt, heeft Nintendo toch voor een ander aanpak gezorgd. Tijdens de muziekvideo’s zal geen orkest te zien zijn, maar kan de kijker afbeeldingen waarnemen die door middel van een slideshow worden afgewisseld. De muziekfragmenten worden ook voorzien van een stukje tekst, met uitleg over hoe de muziekstukken tot stand is gekomen.

Xenoblade Chronicles X is sinds afgelopen vrijdag te koop zowel fysiek als digitaal en zal in de nabije toekomst worden beoordeeld door Daily Nintendo.