Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Rive van Indie Studio Two Tribes is uitgestelt naar 2016

De Indie-game Rive zal, ondanks eerder verwachtingen dat de game eind 2015 uit zou komen, naar 2016 worden verschoven omdat de game nog niet af is.

Op evenementen als Firstlook, en als onderdeel van Nindies-program, was de game nog als zijnde een demo speelbaar. Sinds die tijd heeft studio Two Tribe  naar eigen zeggen niet stilgestaan en zijn ze verder gegaan gaan werken aan die game. Tijdens dit werken realiseerden ze zich echter dat het niet haalbaar was om de game in 2015 al naar onder andere de Wii U te brengen.
Op hun blog schrijft Two Tribes:

“Terwijl we nooit een excacte release datum hebben gecommuniceerd, verwachtte wij zelf om Rive 2015 uit te brengen. De reden waarom we het spel dan toch in 2016 uitbrengen is simpel… We zijn nog niet klaar..”

Ondanks dat Rive volgend jaar pas zal worden uitgebracht, is er ondertussen wel een nieuwe website online verschenen. Op deze nieuwe website kan iedereen een betere indruk opdoen waar dit spel om draait.

Rive is een old-school 2D shooter/platformer maar dan wel in een modern jasje gegoten. De game wordt een mix van platform gameplay en actievolle combat waarbij je in 360 graden kunt schieten op robots. Ook is er de mogelijkheid om het gedrag van vijandelijke robots aan te passen door deze te hacken.