Gaat NX begin 2016 al in massaproductie?

Als we de Taiwanese website Digitimes mogen geloven dan gaat de Nintendo NX al op korte termijn in massaproductie én zou een release niet al te lang op zich laten wachten.

Al begin 2016 moet de massaproductie van de Nintendo NX gaan starten aldus de website Digitimes. De betreffende site laat hierbij weten dat dit uit eigen onderzoek blijkt. Vooralsnog moeten we dit wel als een gerucht zien. Nintendo zou Foxconn Electronics hebben uitgekozen voor de productie en zou de fabrikant een bestelling van tien tot twaalf miljoen exemplaren hebben gekregen. De Nintendo NX zou dan in het tweede kwartaal van volgend jaar verscheept moeten worden en dat betekend dat een release redelijk dichtbij zou zijn. Voor heel 2016 zou Nintendo verwachten om rond de twintig miljoen exemplaren te verkopen, een flink aantal dus. Ook bedrijven als Macronix, Pixart Imaging, Coxon Precise Industrial, Nishoku Technology, Delta Technology, Lingsen Precision Industries en Jentech zouden een bijdrage leveren aan de productie van de NX. Nintendo zelf moet de NX nog aankondigen en het bericht is dan ook niet bevestigd.

The new console is estimated to enter mass shipments in the second quarter. In addition to Foxconn, suppliers such as Foxconn Technology, Macronix, Pixart Imaging, Coxon Precise Industrial, Nishoku Technology, Delta Technology, Lingsen Precision Industries and Jentech will also supply components for the device.

 

22 gedachten over “Gaat NX begin 2016 al in massaproductie?

 • 01/12/2015 om 02:03
  Permalink

  De NX hoeft van mij niet te haasten en zal de WiiU blijven gebruiken naast de NX.

  Maar ik hoop wel dat er tenminste duidelijkheid komt over mogelijkheden van WiiU software speelbaar op de NX via eShop of en mijn Nintendo acount.

  Kan nu en later wel even Xenoblade en Twilight princess etc. op disc gaan kopen maar als die niet en digitaal wel op het nieuwe systeem speelbaar worden dan is dat toch wel even zuur.

  Over het gerucht dit zou prima aansluiten op de komende Zelda releases en het jubileum daarvan plus het commentaar dat Nintendo agressiever hun middelen gaat gebruiken.

  Nintendo is en blijft anders dan de rest en de competitie weet dit donders goed dus waarom hier niet gebruik van maken door dit te gebruiken met een slimme en goedkope marketing

  Een donder van de onthulling maken en kort daarop de bliksem in de winkels klaar leggen zodat de eerste systemen al verkocht zijn voordat de concurrentie weet hoe en wat hun hier aan kunnen doen.

  • 01/12/2015 om 09:46
   Permalink

   Op de Nintendo NX kan je sowieso Wiiu games spelen, al heel lang bevestigd door mister Iwata….

   Ik denk zelfs door de samenwerking met Dena, bij de nieuwe Nintendo service, je toegang krijgt tot alle games, vanaf gameboy tot de wii, en Wiiu games speelt de NX gewoon af. Spannende tijden komen eraan voor Nintendo. …

    • 02/12/2015 om 09:59
     Permalink

     Mijn bron is Iwata,
     In this perspective, while we are only going to be able to start this with the next system, it will become important for us to accurately take advantage of what we have done with the Wii U architecture. It of course does not mean that we are going to use exactly the same architecture as Wii U, but we are going to create a system that can absorb the Wii U architecture adequately.

     Lees dit maar, duidelijker dan dit krijg je niet. Want er staat duidelijk, wij gaan een console creëren, die wiiu architectuur gaat hebben, met andere woorden ze gaan verder gewoon wiiu games op de NX……
     create a system that can absorb the Wii U architecture adequately….

     • 02/12/2015 om 10:47
      Permalink

      Thanks, al vind ik het zelf niet zomaar aannemelijk en zou ik het niet per direct als directe waarheid aannemen als ik eerlijk ben. Voorbeeld: het is nog niet eens concreet bevestigd of de NX een Home Console wordt, al zijn daar wel aanwijzingen naar dat dit een MOGELIJKHEID is.

      Je hebt Iwata niet persoonlijk gesproken, dus je kunt zelf niet 100% zeker weten of Iwata deze uitspraak heeft gedaan. Dan is de bron daarbij https://www.nintendo.co.jp/ir/en/library/events/140130qa/02.html, wat daarbij een redelijk betrouwbare bron an sich is, waardoor we plots wel kunnen aannemen dat Iwata dit inderdaad heeft gezegt. Maar dan doorzie ik nog een probleem. De interpretatie van de bron is namelijk niet betrouwbaar, gezien er niets concreet wordt bevestigd en veel in het midden wordt gelaten. Dit zegt niets over of de NX backwards compatible is. Je kan het interpreteren als dat de NX backwards compatible is, maar je kan het evenals interpreteren als zijnde dat de NX leert van hoe de Wii U in elkaar stak betreft architectuur, technologie.

    • 02/12/2015 om 10:08
     Permalink

     Mijn bron is Iwata,
     In this perspective, while we are only going to be able to start this with the next system, it will become important for us to accurately take advantage of what we have done with the Wii U architecture. It of course does not mean that we are going to use exactly the same architecture as Wii U, but we are going to create a system that can absorb the Wii U architecture adequately.

     Weinig mensen hebben dit gelezen, of begrepen, want het staat er toch duidelijk in deze iwata’s ask…… Next platform gonna absorb wiiu architectuur, hoe duidelijk is dat?

     • 02/12/2015 om 13:18
      Permalink

      Zo vaag omschreven hoeft het niet per se te betekenen dat de NX backwards compatible wordt. Misschien bedoelen ze gewoon dat ze technieken van de Wii U voor de NX willen gebruiken.

   • 01/12/2015 om 20:08
    Permalink

    Nintendo heeft een spelcomputer (waarschijnlijk de NX) aangekondigd ZONDER optische schijfjes, dus ofwel met cartridges (zou ik vet vinden, maar ik acht de kans niet erg groot) ofwel alleen games die zijn te downloaden vanuit de e-shop (hangen wel een aantal nadelen aan, maar de kans lijkt me wel groter). De laatste optie is dat de NX gewoon een killing hybrid is die MS en Sony de nek omdraait (hoop ik).

    • 01/12/2015 om 22:13
     Permalink

     Niet aangekondigd, ze hebben er een patent op. De patenten van de NX zijn jaren geleden waarschijnlijk al gemaakt.

    • 02/12/2015 om 01:02
     Permalink

     Ik wens Nintendo het meeste toe omdat een gaming wereld zonder hun het mij niet waard is maar.. een wereld zonder Sony of MS of beide lijkt mij behoorlijk dramatisch triest.

   • 02/12/2015 om 00:57
    Permalink

    Kan die comment nergens vinden.. terwijl de heer Iwata wel heeft gezegd dat het concept vanaf nul begint en niks met vorige consoles te vergelijken is.

    De NX hardware en software en services zullen wel met elkaar in verbinding staan maar dat zegt niks over backwards compatible.

    Dat het jaar 2016 een spannend en prachtig jaar wordt voor Nintendo en hun spelers dat is zeker ^^ ongeacht of de NX dat jaar uitkomt of het jaar daarop.

    • 02/12/2015 om 10:14
     Permalink

     Er werd iwata gevraagd over wiiu games op de NX, toen antwoorden hij op , ik kan niet alles verklappen, maar de NX gaat wel wat van de wiiu architectuur hebben, nou duidelijk toch? Waarom zouden ze iets van de wiiu in programmeren en niks mee doen?

     Nintendo geeft altijd backward compatible gehad, waarom denken mensen dat het nu niet gaar gebeuren?

 • 01/12/2015 om 07:03
  Permalink

  Geen zorgen Nintendo heeft gezegt: ook al is de nx uit we blijven games maken voor de Wii u en 3ds. Over Zelda u hou nou eens op met steeds Te zeggen!Nintendo heeft tig x gezegt dat IE aleen op de Wii u uitkomt!en ALS ie op de nx zouden ze dat allang hebben bekendgemaakt hebben.Nintendo blijft games maken voor de Wii u ALS de nx uit is en Zelda u is een van die games

  • 01/12/2015 om 11:10
   Permalink

   Dat is nooit gezegd door Iwata, laat staan door Nintendo. Er is nog helemaal niks bekend over de NX. Er wordt volop gespeculeerd, maar verwar dat niet met de feiten.

  • 01/12/2015 om 22:29
   Permalink

   Ook dat klopt niet. Nintendo heeft enkel expliciet benoemd dat deze titel zeker weten op de Wii U uitkomt. Daarmee sluiten ze nog steeds niet uit dat deze ook op de NX verschijnt. En de logica dat ze dit anders allang bekend zouden hebben raakt ook kant noch wal. Het is juist logisch dat ze dit niet bekend maken. Zelda Wii U is namelijk voor veel mensen die nog geen Wii-U hebben een rede om er toch een aan te schaffen. Door nu al bekend te maken dat deze ook op de NX uitkomt (ongeacht of dat wel- of niet zo is) zullen veel mensen wachten op de NX en gooit Nintendo haar eigen ruiten in. Ik zou het zeer logisch vinden als ze het wel OOK uitbrengen op de NX. Ik denk dan ook dat dit gaat gebeuren, want nogmaals: Nintendo heeft het nog nooit ontkracht!

 • 01/12/2015 om 20:04
  Permalink

  Het hele idee van Nintendo met de NX is het aankondigen vlak voordat het in de winkel ligt, zodat eventuele concurrenten geen plagiaat meer kunnen plegen…

  • 02/12/2015 om 13:24
   Permalink

   Nintendo heeft alleen laten weten dat ze de NX aan het maken zijn om aandeelhouders en fans gerust te stellen en duidelijk te maken dat ze de console markt niet verlaten.

 • 01/12/2015 om 22:21
  Permalink

  Wat een hoop onzin lees ik hier allemaal. Nintendo amper of niets vrijgegeven over de NX… Nintendo heeft nooit verteld dat de NX Wii-games afspeelt en er is ook nooit verteld dat er niet met optische discs wordt gewerkt. Er is enkel een een patent aangevraagd door nintendo, waaruit dit zou kunnen blijken. Ter info: Bedrijven als Nintendo hebben misschien wel duizenden van dit soort patenten… Je kan echt niet stellen dat de NX dit patent gaat gebruiken. Feitelijk heeft Nintendo nog niets vrijgegeven over dit systeem. Alles wat je op het internet erover leest is dus gewoon flauwekul en speculatie. En de zogenaamde vroegtijdige release is ook niet echt logisch. Nintendo gaat echt niet de NX aankondigen vlak voordat deze in de winkels ligt om zo te voorkomen dat concurrenten het gaan imiteren. Daar bestaan patenten voor. Dat de NX volgens dit bericht in Q2 al verscheept worden is echt klinklare lariekoek! De NX is nog niet niet eens officieel aangekondigd (is zelfs nog maar de werknaam) en gaat dit jaar ook niet meer aangekondigd worden. Volgens mijn geheugen is ieder systeem van Nintendo (console en handheld) aangekondigd op de E3 en daar is een belangrijke rede voor: Publiek. Een aankondiging via een ND is niet logisch omdat het publiek alleen echte Nintendofans zijn, zoals ons, die toch wel aan hun info komen. Bij een aankondiging wil je als bedrijf een groot bereik hebben en juist ook de game-wereld op de hoogte brengen, niet alleen het selecte groepje die-hard nintendo fans. Kortom: De NX gaat volgens mij echt niet eerder aangekondigd worden dan volgend jaar juni.

  • 02/12/2015 om 01:22
   Permalink

   Dat kan wel zo zijn Robo maar mijn WiiU en 3DS aankoop is al een tijd non actief en zo blijft dat tot er enige informatie komt en de specs interesseert mij niks.

   Publiciteit is leuk voor Sony en MS maar minder goedkoop voor Nintendo dus als hun failliet willen dan moeten ze vooral in marketing en reclame investeren.

   Want als dan de verkoop van de NX tegenvalt en de XB2 en PS5 komen het jaar daarop die wel verkopen dan wordt de realiteit hard.

   De WiiU is ook winstgevend gebleven door klein te investeren en redelijke bedragen eruit te halen vooral door hun zelf te blijven.

   Over geruchten en werk namen volgens mij was de NX eerst Fusion genaamd in 2014 en de heren en dames van Nintendo willen de NX anders dan hun vorige systemen lanceren.. wat is er agressief aan hun vorige systemen en software en lanceringen ?

   Ik heb regelmatig het idee dat Nintendo het inzicht had dat de WiiU niet het succes van de Wii kon evenaren en het daarom op een waakvlam kwam terwijl het vuur van de opvolger opgestookt werd.

  • 02/12/2015 om 01:29
   Permalink

   Als nieuws maar interessant genoeg is dan weet de wereld het binnen een uur of dag… een Onthulling op de E3 juny 2016 en de lancering voor november is haalbaar en erg gunstig.

Geef een reactie