Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Gaat NX begin 2016 al in massaproductie?

Als we de Taiwanese website Digitimes mogen geloven dan gaat de Nintendo NX al op korte termijn in massaproductie én zou een release niet al te lang op zich laten wachten.

Al begin 2016 moet de massaproductie van de Nintendo NX gaan starten aldus de website Digitimes. De betreffende site laat hierbij weten dat dit uit eigen onderzoek blijkt. Vooralsnog moeten we dit wel als een gerucht zien. Nintendo zou Foxconn Electronics hebben uitgekozen voor de productie en zou de fabrikant een bestelling van tien tot twaalf miljoen exemplaren hebben gekregen. De Nintendo NX zou dan in het tweede kwartaal van volgend jaar verscheept moeten worden en dat betekend dat een release redelijk dichtbij zou zijn. Voor heel 2016 zou Nintendo verwachten om rond de twintig miljoen exemplaren te verkopen, een flink aantal dus. Ook bedrijven als Macronix, Pixart Imaging, Coxon Precise Industrial, Nishoku Technology, Delta Technology, Lingsen Precision Industries en Jentech zouden een bijdrage leveren aan de productie van de NX. Nintendo zelf moet de NX nog aankondigen en het bericht is dan ook niet bevestigd.

The new console is estimated to enter mass shipments in the second quarter. In addition to Foxconn, suppliers such as Foxconn Technology, Macronix, Pixart Imaging, Coxon Precise Industrial, Nishoku Technology, Delta Technology, Lingsen Precision Industries and Jentech will also supply components for the device.