Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Vblank overweegt NX-versie van Shakedown Hawaii

Shakedown Hawaii krijgt mogelijk een release op consoles als de Wii U en NX.

Alhoewel Shakedown Hawaii pas net is aangekondigd voor de Nintendo 3DS,  houdt VBlank  de mogelijkheden voor een release op andere platforms al goed in de gaten. Zo ziet VBlank het momenteel mogelijk wel zitten om de game naar de NX of de Wii U te brengen.  Dit meldt VBlank aan Daily Nintendo.

Brian Provinciano, creator en developer van VBlank, vertelt:

(Vertaald) Momenteel richt Shakedown Hawaii zich op de Nintendo 3DS, maar we houden de deur open voor potentiële support op andere Nintendo consoles. Momenteel wacht ik op informatie rondom de NX planning, om zo te bepalen of de game naar de console zal komen en naar welke consoles deze dan zou moeten komen.

Bij de release van Shakedown Hawaii’s voorganger was dit anders. Daar liet VBlank weten dat een Nintendo Wii U-versie nooit zou verschijnen, ondanks dat veel fans er wel naar uit leken te kijken. Deze fans moesten het op dat moment met de Nintendo 3DS of de WiiWare-versie doen. Vblank schreef toentertijd op haar blog waarom een Nintendo Wii U-versie niet zou verschijnen:

(Vertaald) “De Nintendo Wii U is geheel anders dan de Nintendo Wii. [.] Het zal maanden duren, van het begin tot het einde. Aan het einde zal het spel 95% bijna gelijk zijn aan de WiiWare-versie. [.] Omdat de Wii U backwards compatible is, is het niet zinvol om maanden van tijd (en geld) te steken in een systeem dat de game al op een andere maniere kan afspelen. [.] Daarnaast vind ik het ook gewoon leuker om nieuwe games te maken, in plaats van oude games naar een ander platform te porten.