Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Mobiele games pas in 2016, Miitomo onthuld

Eerder dit jaar maakte Nintendo een samenwerking bekend met DeNA voor het maken van mobiele games. Vandaag is daar nieuwe informatie van vrijgegeven.

Hoewel eerder werd gezegd dat de game in 2015 nog uit zou komen, is dit niet meer het geval. De eerste game die komt uit de samenwerking van Nintendo en DeNA, Miitomo, zal pas in maart volgend jaar uitkomen.

Miitomo zal een free-to-play game worden met aantrekkelijke add-on opties aldus Mr. Kimishima.  In Miitomo zullen gebruikers hun eigen Miis maken om daarmee met andere gebruikers te communiceren. Hoewel dit lijkt op een standaard berichtenapp zit er iets bijzonders in. Zo zullen de Miis ook zonder dat je er van weet met elkaar praten, Dit zodat mensen het makkelijker gaan vinden om over zichzelf te gaan praten. Verdere uitleg is hier te vinden.

De reden dat de game is uitgesteld, is omdat ze hem goed willen promoten en uitleggen en daar beginnen ze mee na dit feestseizoen. Tevens is bekend geworden dat andere mobiele games een betaal om te downloaden beleid gaan krijgen. Ook is DeNA’s rol in de ontwikkeling bekend geworden, DeNA zal alleen zich bemoeien met de werking van de games, Nintendo maakt de games.