Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Checkpoints onderweg naar Super Mario Maker

Super Mario Maker werd over het algemeen positief ontvangen. Echter ontbrak er volgens de meeste fans wel een ding: Checkpoints.

Deze fans hoeven niet lang meer te klagen. Via een video op haar YouTube-Kanaal heeft Nintendo bekend gemaakt dat checkpoints binnenkort naar Super Mario Maker zullen komen. In dezelfde update komen ook vijf andere nieuwe functies, die we hieronder voor jullie op een rijtje hebben gezet.

  1. Checkpoints. Als je een pijl schudt, zal deze veranderen in een checkpoint. Echter moet je hierna wel het level nogmaals uitspelen, vanaf de checkpoint. Dit zodat het niet onmogelijk wordt om een level vanaf de checkpoint te halen.
  2. Super Mushrooms en Fire Flowers. Tot nu toe was het niet zo dat de power-ups zich aanpasten aan de huidige vorm van Mario, hoewel dit wel zo is in de traditionele Mario spellen. In de nieuwe update zul je een paddenstoel kunnen vastmaken aan een vuurbloem, zodat kleine Mario een paddenstoel zal krijgen en Super Mario een vuurbloem.
  3. Munchers. Tijdens het verplaatsen van blokken of schudden van Munchers verschijnen er af en toe vliegen in het spel. Als je deze dan allemaal aan tikt, komt er een kleine mini-game waarin je vliegen moet meppen. In de nieuwe update komt er een moeilijkere variant op dit spelletje. Als je een Muncher dan lang genoeg schudt zal er een grote metalen vlieg verschijnen die je toegang geeft tot het moeilijkere spelletje.
  4. Officiële levels. Soms lukt het niet altijd om een leuk level te vinden. Echter heeft Nintendo in de nieuwe update een nieuwe manier toegevoegd om levels te vinden. Nintendo zal namelijk zelf haar eigen levels uploaden onder een nieuw kopje in het “Makers”-menu. Op deze manier kun je gemakkelijk officiële levels vinden.
  5. Event Courses. Als laatste worden er een nieuw soort levels toegevoegd: “Event Courses”. Deze levels zullen, zoals de naam doet suggereren, speelbaar zijn rond speciale gelegenheden.

De update zal verschijnen op 4 november 2015.

Hieronder kun je alle nieuwe functies in actie zien.

Elke week kiezen wij een level uit om vervolgens op Mario Maker Maandag uit te lichten. Heb jij een leuk, mooi, grappig, of op wat voor wijze dan ook uniek level gemaakt en wil je dat zoveel mogelijk mensen hem spelen? Plaats hem dan in dit topic en wie weet staat jouw level binnenkort in de schijnwerpers op Mario Maker Maandag!