Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Special: Opkomende 3DS hoogte punten

Tussen de aankomende 3DS hoogtepunten die er nog aankomen zitten eShop titels én fysieke titels. Je leest hier welke titels dat zijn, kunt trailers bekijken, maar ook de release-datum en informatie over de game vind je hieronder.

De eerste versie van de Nintendo 3DS kwam 4 jaar geleden uit. In het begin was het systeem nog niet echt een succes. Pas nadat de prijs met €80,- omlaag ging en er meer spellen uitkwamen stegen de verkopen enorm. Nu lijkt de Nintendo 3DS steeds minder ondersteund te worden. Dat neemt niet weg dat 3DS bezitters nog wel kunnen uitkijken naar verschillende leuke titels. We hebben een selectie gemaakt van 3DS games waar jullie aankomend half jaar mee zoet kunnen zijn.

Je zult waarschijnlijk niet alle games even leuk vinden, maar dat is je eigen mening. Onderaan zie je een aantal titels die het komende half jaar voor de 3DS uitkomen, elk van de titels hebben we een beetje voor je uitgelicht.

The Legend of Zelda: Tri Force Heroes

Een nieuwe Zelda titel staat eigenlijk bijna altijd wel garant voor plezier. Nu de Nintendo 3DS al verschillende Zelda spellen voorgeschoteld heeft gekregen, is het slim van Nintendo dat The Legend of Zelda: Tri Force Heroes een afwisselende twist kent. In deze nieuwe Zelda titel draait alles namelijk om samenwerken en speel je met drie man tegelijk. Dat kan lokaal maar nog leuker is het om dat online met elkaar te doen. De game kent dezelfde top-down view als The Legend of Zelda: A Link Between Worlds. Door icoontjes te gebruiken op het touch-screen, kan je communiceren met elkaar. Op deze manier zal je gezamelijk vele vijanden moeten verslaan alsmede allerlei puzzels moeten oplossen. In de meeste Zelda games ga je alleen op avontuur.  Nu heb je te maken met drie personages die allemaal nodig zijn om bepaalde puzzels op te lossen.

Releasedatum: 23 oktober 2015

Mario & Luigi: Paper Jam Bros .

De game zou in het eerste kwartaal van 2016 uitkomen maar Nintendo maakte ons kort geleden blij met het nieuws dat de game vervroegd uitkomt. Al begin december kun je aan de slag met dit nieuwe avontuur met Mario & Luigi in de hoofdrol. De game wordt een mix van de Maria & Luigi serie en de Paper Mario serie. Je speelt als één Luigi en twee Mario’s. De ene Mario is 3D terwijl de andere van papier is. Dat het standaardvechtsysteem in de game opnieuw een combinatie van tactiek en behendigheid is als voorheen, is positief te noemen. Ook de humor waar voorgaande Mario & Luigi spellen bekend om staan is weer aanwezig. En  in een nieuwe stand neem je het met een reusachtige Papercraft Mario op tegen net zo grote vijanden. Dat klinkt als een game waar je de feestdagen toch wel mee door moet komen!

Releasedatum 4 december 2015

Mighty No. 9

Mighty No. 9 wordt ook wel gezien als de spirituele opvolger van Mega Man. De game wordt een actievolle platformer.  Naast de 3DS versie is er tevens een Wii U versie in de maak. Voor wie fan is van Mega Man-achtige games is dit zeker een titel om in de gaten te houden. Tijdens onze speelsessies op onder andere de Gamescom bleek al dat de 2D side-scrolling gameplay, welke vol actie zit, erg goed in elkaar steekt. De game voelt modern aan maar weet de retro-feeling van Mega Man games uit het verleden ook goed terug te brengen. Het verhaal van Mighty No. 9 draait vooral om Beck, een zwakke robot die zich kan transformeren door krachten van andere robots over te nemen en zo corrupte robots te verslaan. Beck is echter de enige robot die gespaard blijft van het virus dat de robots corrupt maakt en hun verplicht om de mensheid uit te roeien.

Releasedatum 12 februari 2016

Treasurenauts (eShop only)

De makers van Muttant Muts kondigden een lange tijd geleden een nieuwe game aan. Deze game zal dezelfde style hebben als Muttant Muts en zal Treasurenauts gaan heten. In de game bevind je je op een eiland. Het idee is simpel. Verzamel een miljoen dollar aan schatten om terug te keren naar het bewoonde land. Vijanden met scherpe klauwen, uitdagende vallen en doolhoven die zich op het eiland bevinden vormen zelfs voor ervaren spelers een uitdaging.

Je kunt voorwerpen gebruiken om je een weg te banen door het eiland. Zo heb je de beschikking tot een zwaard, een pistool en zelfs een bom. Naast het single-player avontuur kun je de game ook samen spelen. De game is een klassieke 2D platformer met diepte tussen de voor en achtergrond. Er zullen 20 unieke doolhoven in het spel te vinden zijn waarvan sommige eindigen met een eindbaas. De titel zal beschikbaar komen in de 3DS eShop.

Releasedatum: Verwacht nog dit najaar

The Binding of Isaac: Rebirth (New 3DS eShop only)

Het heeft een tijdje geduurt, maar The Binding of Isaac komt nu eindelijk ook naar de eShop. De titel zal alleen werken op de New 3DS en dus ook alleen in de eShop te vinden zijn op de New 3DS en New 3DS XL. De game is vorig jaar al voor de Playstation 4 en PS Vita verschenen en zal tevens verschijnen voor Xbox One en Wii U.

De uitgever heeft al eerder geprobeerd de game in de Nintendo eShop te krijgen, maar helaas lukte dit niet. Nintendo stond de game niet toe omdat deze teveel had te maken met geloven.  Isaac, het personage uit het spel waarmee je speelt, zal dolen door donkere kelders. Hier zal hij allerlei aparte en nogal creepy wezens tegen komen welke je moet vernietigen door met Isaac rondjes te rennen en projectiel tranen te gooien. Op het touch-screen zal een map te zien zijn met gebieden.

Releasedatum: 29 oktober 2015

Toki Tori 2 3DS

Al toen de eerste reeks eShop games op Wii U uitkwamen, kwam Toki Tori uit. Hier was lang over gespeculeerd. Dit zou een grote titel worden. Mogelijk zelfs de laatste in de Toki Tori reeks. Toch heeft het team achter de game besloten een 3DS versie van Toki Tori 2 in ontwikkeling te brengen. Toki Tori 2 is heel erg verschillend van die van zijn voorganger.

Het grootste verschil is dat er geen spullen zijn om te verzamelen. Dit is vervangen door twee krachten die gebruikt kunnen worden om de omgeving en de acties van de dieren in het spel te veranderen. Zo kun je fluiten om dieren richting Toki Tori te lokken. Ook kun je een stomp geven, waardoor dieren worden weggejaagd en omgevingsspullen gebroken kunnen worden.

Andere dingen die Toki Tori kan doen is bijvoorbeeld het door het water heen lopen, om met het water op de vleugels door gemaaid gras heen lopen om dit terug te laten groeien. Ook is er een Tokidex toegevoeg. Als speler kun je een lied gebruiken om de Tokidex, een camera, te pakken. Hierna kunnen met deze camera foto´s gemaakt worden. De bedoeling van de Tokidex is om van elk dier uit het spel een foto te maken en toe te voegen aan je verzameling. De onderstaande trailer is een algemene trailer.

Releasedatum:  De makers van Toki Tori hopen het spel nog dit najaar naar de Nintendo 3DS eShop te kunnen brengen.

Welke van deze titels spreekt jou het meeste aan?

Voor meer releasedata, kan je hier kijken: 3DS, eShop, Wii U