Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Spoedig meer informatie over Pokémon Go

We hoeven niet lang meer te wachten op nieuwe informatie over de onlangs aangekondigde Pokémon Go game welke voor mobiele apparaten zal verschijnen.

Pokémon Go werd vorige maand aangekondigd en zal verschijnen voor iOS en Android.  De game zal ontwikkeld worden door Niantic Inc.(bekend van de game Ingress) maar zowel The Pokémon Company als Nintendo zijn erbij betrokken. Begin deze maand liet Niantic woordvoerder Evan Dexter weten dat er medio half oktober nieuwe informatie van de game wordt vrijgegeven. Inmiddels is het 11 oktober en lijkt nieuwe informatie dus niet lang meer op zich te laten wachten.

Eerder waren de regio’s in de games al gebaseerd op echte locaties, maar nu moet je echt de wereld over om Pokémon te zoeken en te vangen.  Je kan de Pokémon niet alleen vangen, maar ook ruilen met anderen en laten vechten tegen andere trainers. Het spel zal gratis te downloaden zijn, maar je kan een apart apparaat, de Pokémon Go Plus, bepaalde acties in het spel doen zonder je telefoon te moeten pakken. Zo zal hij onder andere vibreren als er een Pokémon in de buurt is. Evan Dexter begin oktober:

“We’re not quite ready to talk in more depth about Pokémon GO than what was revealed in the announcement press release and assets. Come mid-October we’ll be able to start going into more depth about our plans for the game, and about our plans for real world gaming overall.”

Praat ook mee @DN community ?