Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Veel nieuwe informatie Gravity Falls: Legend of the Gnome Gemuletes

Dat er een game in de maak is voor de 3DS welke te maken heeft met de mysterieuze serie Gravity Falls is al langer bekend. Wij hebben meer informatie over de game, nieuwe screenshots, de boxart en zelfs een releasedatum.

Gravity Falls: Legends of the Gnome Gemuletes staat volledig in het teken van de serie welke sinds 2012 op Disney XD en Disney Channel te bekijken is. Bij de maak van de titel is gebruik gemaakt van een UbiArt Engine. Hier wordt artwork ingezet en verwerkt tot een game. Dit zorgt voor hele aparte graphics. De game zal er erg gelikt uit komen te zien. De 3DS game maakt gebruik van een switch meganisme. Zo kun je in een level kiezen voor het personage dat je wilt besturen. Dit is redelijk te vergelijken met het mechanisme in The Legend of Zelda: Tri Force Heroes al is dit een 3D game. Gravity Falls: Legend of the Gnome Gemuletes is een rpg waarin je gebruik zult moeten maken van platformen en obstakels. Er zit, net als in de serie, een sterk en verborgen verhaal achter de game. Dit zal zorgen voor een  mysterieus tintje. Spelers kunnen switchen tussen Dipper en Mabel Pines. In levels heb je ze vaak allebei nodig omdat ze allebei beschikken over verschillende krachten.

image

Er zijn zelfs al verschillende 3DS thema’s van Grafity Falls. Mogelijk zullen enkele thema’s ook naar de Europese themshop komen.

image

Deze krachten hebben zij gekregen door middel van Gnome magic. Dipper kan zware klappen uitdelen als vijanden dichtbij zijn. Zijn zaklamp komt ook te pas wanneer je moet bijschijnen om een mysterieuze puzzel moet ontrafelen of wanneer je een donker gebeid in loopt. . Mabel heeft geen zaklamp. Wel gebruikt zij de mouwen van haar bekende eenhoorn trui om vijanden van verdere afstanden mee te slaan. Iets wat Dipper dan weer niet heeft is een haak. De gebruikt Mabel om je naar gebieden te schieten met te grote afstanden  waardoor je er anders nooit bij ze kunnen komen.
image

Dipper en Mabel geven elkaar soms complimentjes wanneer je taken  heeft uitgevoert of een gebied of level hebt gehaald. Het touch screen kan vijf menu’s met verschillende functies openen.  De grootste is de quest log. Hier is te zien waarin quests zijn te vinden. Je neemt het andere personage automatisch mee tijdens het spelen waardoor je geen vervelend herhaal mechanisme krijgt.

De fysieke versie van het spel is online te pre-orderen en kost €24,99

De game zal 20 oktober in Amerika uitkomen. Wij zullen drie dagen langer moeten wachten. Hier komt hij namelijk de 23e. De game zal beschikbaar zijn in de 3DS eShop én in de winkels.

Laat in de comments weten wat je tot nu toe van de game vind.