Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Uit de oude doos: Killer Instinct

Het is weer zaterdag en dat betekent bij Daily Nintendo weer retro dag. Wekelijks blikken we terug op een game van vroeger die het waard is nog eens in de schijnwerpers te staan.

Deze week is dat de SNES game Killer Instinct die bij menig gamer in de top 10 favoriete SNES spellen zal staan. De game is een vechtspel ontwikkeld door Rare en stond in die tijd bekend voor de grafisch zeer indrukwekkende beelden. Killer Instinct werd dan ook ontwikkeld op krachtige Silicon Graphics-computers en 3D-software van Alias. Deze techniek maakte voor die tijd indrukwekkende driedimensionale beelden mogelijk.

ki

De gevechten bestaan in de game altijd uit twee of drie ronden zoals in de meeste vechtspellen. Killer Instincts basisaanvallen en algemene gameplay bestaan uit een driekrachten-systeem (Snel, Gemiddeld, Krachtig) zoals in Street Fighter II. Het unieke deel van Killer Instinct bestaat uit het gestructureerde en complexe combosysteem. In veel andere vechtspellen bestaan combo’s simpelweg uit een aantal standaardaanvallen die na elkaar worden uitgevoerd. In Killer Instinct echter zorgt een combo ervoor dat een nieuw stel regels in werking wordt gezet.

Het spel, welke alweer uit 1994 stamt, bevat tien karakters waaronder Cinder, Black Orchid en Fulgore. Beelden van deze klassieker kun je hieronder nog eens bekijken!