Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Konami ontkent stopzetting games voor consoles en PC

Konami ontkent de geruchten dat het bedrijf stopt met de ontwikkeling van console- en PC games met klem.

De ontwikkelaar weerspreekt daarmee geruchten dat men zich alleen nog op Pro Evolution Soccer en mobiele games zou richten. De geruchten doken mede op doordat verschillende ontwikkelaars binnen Konami de laan uit zijn gestuurd. Zo verliet onder andere Hideo Kojima, geestelijk vader van de Metal Gear-serie, eerder al Konami. Volgens de geruchten zou Konami, op de PES serie na, stoppen met de ontwikkeling van console- en PC games. Het bedrijf liet echter weten gewoon nog AAA-titels te blijven ontwikkelen. Ook zouden titels die al in ontwikkeling zijn niet worden stopgezet. De klantenservice van Konami liet onderstaande weten en benadrukte tevens niet te weten waar de geruchten vandaan zijn gekomen.

. We blijven gewoon werken aan consolegames en franchises als Metal Gear, Silent Hill, Castlevania, Pro Evolution Soccer en alle anderen