Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Mario Maker was bijna een Mario Paint game

Super Mario Maker is net verschenen en lijkt een groot succes te worden. En dan te bedenken dat de game bijna nooit was verschenen zoals deze nu is.

Super Mario Maker had namelijk bijna een Mario paint game geworden. Het team achter de game wilde aanvankelijk een Mario Paint spel maken waarbij je op de GamePad kon tekenen. Echter wilde men ook een tool-set gebruiken. Uiteindelijk kwam het team tot de conclusie dat een Mario Maker spel, waarbij spelers zelf Mario levels kunnen maken,  een veel beter idee zou zijn. Het oorspronkelijke idee werd zo van tafel gegooid met als resultaat Super Mario Maker welke nu door veel Wii U bezitters met plezier wordt gespeeld. Heb jij al leuke levels gemaakt? Deel ze dan hier met onze community! Wie weet wordt jouw level maandag dan wel in de schijnwerpers gezet in onze Mario Maker Monday rubriek!

“Originally we wanted to make a Mario Paint game, using the Wii U GamePad,” says Tezuka. “And that was where the idea originally started, but at the same time, we wanted to take the Super Mario Bros. toolset that we use to create the levels, and we wanted to move that toolset over to the Wii U GamePad to make it easier to create the levels with the touchscreen.”