Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Video: Mario Maker Amiibo trailer

Velen wachten in spanning op de release van Nintendo’s nieuwe kindje Super Mario Maker. Zoals bekend kun je eindelijk zelf levels bouwen en deze door anderen laten spelen.

Uiteraard is het ook mogelijk om in Mario Maker je amiibo te gebruiken. Je kunt zo met meer dan 50 karakters de levels spelen. Zo kun je dus als Sonic, Pac-Man of Link spelen. Dit is nu ook te zien in een nieuwe trailer.

Je kunt natuurlijk ook als Mario’s tegenstander Bowser spelen of je speelt met Peach die je normaal, als Mario zijnde, moet redden als. Het enige wat je moet doen om deze extra’s te unlocken is de amiibo te scannen en de mystery-mushroom te vinden en dan kun je spelen als het door jou gescande karakter. De speciale Mario ’30th Anniversary’ amiibo is bruikbaar en heeft wat leuke extra’s. Als je deze scant en je pakt de mega mushroom dan zal er een retrofilter verschijnen, zo lijkt het alsof je op een ouderwetse beeldbuis kijkt. Daarnaast zullen je vijanden een make-over zijn ondergaan en bijvoorbeeld een Mario pet en snor dragen!

Zie hier de trailer: