Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Gamescom 2015: Lego Dimensions Hands-on

Op Gamescom was Lego Dimensions te spelen, een game die 29 september onder andere naar Wii U komt. Wij hebben deze game getest en hier vind je ons oordeel.

Lego Dimensions lijkt op het eerste gezicht een game die elke Lego fan moet spelen. In Lego Dimensions komen namelijk je favoriete personages en attributen van films en games samen in hetzelfde spel.

Portaal
Dit werkt door middel van een portaal waar je je personages op zet. Een idee wat we voorheen al zagen bij Skylanders, Disney Infinity en amiibo, namelijk de NFC-poppetjes. Uniek aan de Lego Dimensions-variant is onder andere dat je de Legofiguurtjes zelf bouwt. Ook is de portaal interactiever dan die van bijvoorbeeld Skylanders. In Lego Dimensions bestaat de portaal uit 3 verschillende vlakken waar je je personages op kunt plaatsen. Naar aanleiding van hoe je je personages verdeelt over de vlakken kun je personages in het spel naar elkaar toe brengen of puzzels oplossen.

Spelmodi
In de demo die wij gespeeld hebben waren twee verschillende spelmodi speelbaar. Allereerst de story mode, die, wat vrij voor zich spreekt, om het verhaal draait. Daarnaast de freeroam mode, waar je naar eigen zin alles bijvoorbeeld kunt kapotmaken op een vooraf gemaakte wereld.

Storymode
De story mode is nagenoeg hetzelfde opgebouwd als in andere LEGO games. Door middel van het gebruik van de speciale vaardigheden van je personages moet je puzzels oplossen om zo verder te komen in het level. Het nieuwe echter is de interactie met het portaal.

Zoals eerder genoemd zijn er drie vakken op het portaal die elk een bepaalde functie hebben. Zo kan het zijn dat als je een personage in het ene vak zet hij/zij de kracht krijgt om ijs te smelten, in een ander vak de kracht krijgt om elektrische apparaten aan te zetten en in het derde vak dat je onzichtbaar wordt. Zo maakt LEGO Dimensions erg goed gebruikt van het portaal, iets wat je bij Skylanders en Disney Infinity nog niet bent tegengekomen.

Vooralsnog ziet de game er leuk uit en brengt een nodige opfrisser aan de LEGO games, het enige wat jammer is, is dat de figuren redelijk duur zijn.

Beelden
Hieronder vind je de beelden die we gemaakt hebben tijdens het spelen van de Story Mode