Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Op de Gamescom hebben wij de kans gekregen om Disney Infinity 3.0 uit te proberen bij Disney. Lees hieronder wat wij ervan vonden.

Disney Infinity is de Disney variant op Skylanders, waar je figuurtjes kunt gebruiken om te gamen. Figuurtjes waren tot nu toe verkrijgbaar van Disney, Pixar en Marvel series, in Disney Infinity 3.0 is Star Wars er nog bij gekomen.

Disney Infinity heeft twee hoofdmodi: de verhaalmodus en de Toybox modus. Voor de verhaalmodus moet je eerst een starterspack kopen met daarin twee figuren en een Playset figuur. Door middel van de Playset figuur speel je een aantal missies vrij die je dan kan spelen met figuren die bij de desbetreffende serie horen. Wij hebben de volgende Playsets getest:

Star Wars: Twilight of the Republic:

De Twilight of the Republic Playset speelt erg gevarieerd, zeker als je meerdere Star Wars figuren hebt die je steeds met elkaar kan verwisselen en zo steeds een iets andere gameplay hebt. Zo gebruikt Yoda de Force om tegenstanders weg te duwen en gebruikt Anakin het juist om ze naar hem toe te trekken. Deze Playset speelt een beetje als de gebruikelijke 3D actie-avonturen platformer.

Inside Out:

Inside Out daarentegen heeft meer focus op een puzzel oplossende manier van verder komen. Dit doordat je meerdere personages van de film hebt met elk hun eigen krachten. Joy kan een zweefsprong uitvoeren, Sadness kan over wolken heenlopen en Anger kan over lava lopen.

De andere hoofdmodus van Disney Infinity is de Toybox modus. Als je net begint in deze modus is alles wit en is er weinig te doen, echter des te verder je komt in de verhaalmodussen des te meer vrijheid je hebt om de Toybox in te vullen. In deze modus is er bijna geen limiet aan de mogelijkheden, alleen de limiet van je eigen fantasie.

Grafisch is Disney Infinity helemaal in orde. Een klein nadeel is wel dat je ondanks de NFC lezer van de Wii U, toch een Base nodig hebt voor de figuurtjes. Dit kan natuurlijk te maken hebben met het feit dat de figuurtjes constant op de base staan, maar het was misschien beter geweest als Disney hier iets op bedacht zou hebben. Voor bezitters van het eerste of het tweede deel is er niet de noodzaak om een andere base te nemen, alle oude hardware (figuurtjes, base en Power Discs) werken met deze game. Helaas is dat met de base wel beperkt tot de console, een PS4 base werkt dus niet op de Wii U etc. Al met al lijkt Disney Infinity een grote en erg variërende game te worden.

Disney Infinity komt 28 augustus uit op de Wii U, PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One, iOS, Android en PC. Bij de starter pack zit de Star Wars Twilight of the Republic Playset. De Inside Out Playset is apart verkrijgbaar. Ook los verkrijgbaar is de Star Wars Rise Against the Empire Playset, die wij niet hebben gespeeld. Bekijk hieronder wat gameplay beelden van de Star Wars sets.