Jouw online Nintendo Magazine

Gamescom 2015: LEGO Marvel Avengers hands-on

Begin volgend jaar komt LEGO Marvel Avengers onder andere naar de Wii U. Daily Nintendo heeft de game uitgebreid getest op de Gamescom. Wat vonden wij ervan?

Op de persdag van Gamescom was Daily Nintendo aanwezig bij deze game van Warner Brothers. Na een presentatie kon de game worden getest.

lma

Twee jaar nadat LEGO Marvel Super Heroes uitkwam werkt Warner Bros nu aan een nieuwe LEGO Marvel game waarin vechten en puzzelen centraal staat. LEGO Marvel’s Avengers wordt ontwikkeld door TT Games welke ook verantwoordelijk is voor eerdere LEGO-games. Het spel is  onder andere gebaseerd op de films The Avengers en Avengers: Age of Ultron. Opnieuw een LEGO game vol met veel content en een grote hoeveelheid aan speelbare personages. Van de Hulk tot Iron Man, van Captain America tot Thor en Loki, ze zijn allemaal aanwezig om dit nieuwe avontuur tot een goed einde te brengen. In totaal kun je meer dan honderd LEGO-personages vrijspelen en gebruiken. Ieder character heeft zijn eigen vaardigheden. Meteen een van de sterkere punten van de game is dan ook de grote hoeveelheid personages die speelbaar zijn. Tijdens de levels zul je steeds moeten wisselen van character omdat juist die ene puzzel of actie alleen gedaan kan worden door een bepaald personage. Jammer is wél dat we dit allemaal al eens gezien hebben in LEGO Marvel Super Heroes. De puzzel-elementen leken tijdens de demo welke wij speelde dan ook erg op het vorige deel.  Slecht is dat dus niet, veel van hetzelfde is het wel.

lego avengers boxart

Wat wel vernieuwing brengt is het samenwerken tussen de verschillende personages, zowel tijdens het puzzelen als tijdens het vechten.. Nieuw zijn namelijk combinaties die je nu in gevechten kunt maken. Personages kunnen nu samenwerken met elkaar om tegenstanders te verslaan en dat is een leuke nieuwe toevoeging. Hawkeye laat Black Widow nu bijvoorbeeld op zijn boog springen. Black Widow kan zo hoger komen, rondzweven en alsnog gaan schieten. Ook kun je met de hamer van Thor op het schild van Captain America slaan om een explosie te veroorzaken. Dit zijn de combinaties die we konden testen, maar er zullen er uiteindelijk veel meer mogelijk zijn. Het samenwerken is soms ook nodig tijdens het puzzelen om zo verder door de levels heen te komen. De levels die je speelt zijn voor delen gebaseerd op de film. Fans zullen dan ook zeker herkenbare momenten gaan tegenkomen. Tijdens de demo speelden wij  een deel van de bekende ‘Battle of New York’. Om de herkenbaarheid te vergroten wordt er gebruik gemaakt van tussenfilmpjes en audio gebaseerd op de films Avengers en Avengers: Age of Ultron.

Grafisch gezien oogt LEGO Marvel Avengers prima. Wat tot nu toe wel in mindere mate aanwezig lijkt te zijn is de geweldige humor die de eerdere LEGO games kennen. Hopelijk is deze in latere levels meer aanwezig. De gameplay lijkt veel van hetzelfde maar de vernieuwingen die we hebben gezien zijn interessant. Laten we hopen dat TT Games nog meer leuke nieuwe dingen in de game stopt om LEGO Marvel Avengers tot een succes te brengen. LEGO Marvel Avengers komt in januari 2016. TT Games heeft dus nog even en hebben we goede hoop op de komst van een leuk nieuw LEGO avontuur.