Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Wii U eShop Review: Canvaleon

Canvaleon is een spel dat gaat over speciale kameleon, Canvas, die geboren is zonder kleur en ook niet van kleur kan veranderen. Hierdoor wordt hij door iedereen genegeerd. Totdat hij Doodle ontmoet die de kameleon als een levend Canvas gaat gebruiken.

WiiUDS_Canvaleon_01_mediaplayer_largeIn het eerste level wordt je geïntroduceerd aan het concept van het spel. Je moet in elk level verschillende kleuren vlinders verzamelen om daarmee camouflage kleuren voor Canvas te maken, dit in de vorm van voorgemaakte motieven of de mogelijkheid om zelf op Canvas te tekenen. Als je het eerste level doorkruist hebt zal je erachter komen dat aliens je dorp hebben aangevallen en aan jou de taak om de aliens weg te jagen.

Hoewel je in het eerste level amper vijanden tegenkomt en het spelcanvaleon_screenshot_oxiab_16 erg makkelijk lijkt zal je in de verdere game wel snel van die gedachte afgeholpen worden.

De game is namelijk ongelooflijk moeilijk. Hoewel het nog steeds de bedoeling is om zo veel mogelijk vlinders te verzamelen, wordt dit vanaf het tweede level lastig gemaakt door de verschillende vijanden in het level. Deze vijanden moet je te slim af zijn door goed op te gaan in je omgeving door middel van je camouflages, wordt je namelijk één keer geraakt is het meteen einde verhaal en kan je het hele level opnieuw beginnen er zitten namelijk ook helemaal geen checkpoints in een level. Dit in combinatie met gevaar net buiten je gezichtsveld kan ervoor zorgen dat het spel soms erg oneerlijk aanvoelt.

WiiUDS_Canvaleon_03_mediaplayer_largeWat redelijk jammer is, is dat je in het begin van het spel al aan je lot overgelaten wordt. Je komt in een level en verder wordt er niks van de besturing uitgelegd. Je moet het dus maar even zelf uitzoeken.

Helaas is in tegenoverstelling tot de gameplay het spel grafisch en muzikaal niet erg goed. Hoewel de personage ontwerpen goed gelukt zijn. ZIjn de omgevingen vaak niet heel mooi  en redelijk simpel. Daarnaast is muziek niet echt duidelijk aanwezig in de game. Het is er wel, maar je hebt niet echt het gevoel dat het wat toevoegd aan de speelervaring.

Conclusie:

Canvaleon is een goed opgezet spel met een erg hoge moeilijkheidsgraad waardoor het een echte uitdaging is om de game uit te spelen. Daarnaast brengt het feit dat je goed moet opletten welke camouflage je gebruikt in welk level een diverse gameplay. Helaas is de game grafisch en geluidtechnisch niet van erg hoge kwaliteit

+ Hoge moeilijkheidgraad, maar…
+ Je kan je eigen camouflage maken
+ Stealth element is goed opgezet

– … Soms voelt het spel erg oneerlijk
– Grafisch niet bijzonder
– Helemaal geen checkpoints in een level
– Amper uitleg hoe de game werkt

Cijfer: 6.5