‘3DS heeft nog twee jaar te gaan’

Alweer vier jaar gaat de Nintendo 3DS mee en dat is al een behoorlijke tijd. 2011 was de lancering en inmiddels vier jaar verder zijn er mensen die zich hardop afvragen hoelang de 3DS nog meegaat.

De 3DS is een groot succes geweest voor Nintendo en de vraag is dan ook hoelang Nintendo nog gebruik blijft maken van dit succes.

Takuro Yamashita, President en CEO van NIS America, durft het zich hardop af te vragen en denkt oprecht dat de handheld van Nintendo nog maar 2, maximaal 3 jaar mee zal gaan.

“Als ik kijk naar de handhelds in het westen van zowel Nintendo (3DS) als Playstation (VITA) denk ik dat deze over 2 á 3 jaar verdwenen zullen zijn. Al is er nog wel een kans voor beide handhelds als kleine ontwikkelaars gaan profiteren en games blijven ontwikkelen waar de grotere ontwikkelaars hen de ruimte zullen gaan geven”.

 

 

Roël

Ik ben geboren in 1985 en al vanaf het begin betrokken bij DN in diverse rollen zoals redacteur, moderator en social media medewerker. Fan van natuurlijk Nintendo maar ik heb ook een Playstation in huis! Sportfreak en twitteraar (@_dimc85).

9 gedachten over “‘3DS heeft nog twee jaar te gaan’

 • 06/08/2015 om 19:49
  Permalink

  Daar geloof ik niets van. Ik verwacht dat de NX een opvolger is van de 3DS, dus na de release van de NX zal de 3DS vrij snel eindigen.

  • 07/08/2015 om 16:35
   Permalink

   Dat hoeft zeker niet zo te zijn, Morty. Nintendo heeft eerder gezegd dat het een geheel nieuw platform zou worden.

 • 06/08/2015 om 20:50
  Permalink

  Ik denk dat Nintendo met de New 3DS sowieso nog wel een aantal jaar door kan gaan.
  Veel mensen hebben volgens mij niet echt zo’n grote behoefte aan nieuwe hardware,

 • 14/08/2015 om 12:43
  Permalink

  Ik blijf er in geloven dat de NX de opvolger van de Wii U zal zijn. Zelda een jaar uitgesteld, blijft in mijn ogen verdacht. 😉
  Maar dat er over 2 a 3 jaar een nieuwe handheld aangekondigd gaat worden geloof ik ook in. Wat van mij ook niet zo nodig hoeft. Mijn 3DS bevalt me nog altijd prima. 😉 Ik gok wel de de nieuwe handheld van Nintendo de eerste gaat zijn met 2 analoge sticks, wat ook meer dan zeer welkom is. Hopelijk blijft hij wel 3D, dat vind ik echt goud aan de N3DS.

 • 04/09/2015 om 01:32
  Permalink

  Snik-snik, heb net Alpha Sapphire, Pokemon White, Black 2 en Pokemon Dimond gekocht! Snik-snik, vet gemeen van Nintendo!

Geef een reactie