Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Nintendo Japan heeft nu al een tekort aan amiibo-kaarten

Nintendo’s problemen lijken zich te herhalen en er wordt niet veel ondernomen. De NCF figuren van Nintendo welke voor Nintendo 3DS en WiiU gebruikt kunnen worden, waren al snel niet meer verkrijgbaar. Helaas lijkt het erop dat ditzelfde probleem zich weer voor gaat doen bij de Amiibo-kaarten.

Nintendo kwam een paar dagen geleden al met het nieuws dat ze maar liefst 400 amiibo kaarten willen uitbrengen voor Animal Crossing: Happy Home Designer. Deze is onlangs verschenen in Japan. De eerste wave bevat 100 kaartjes. Nintendo Japan weet te melden nu al een tekort te hebben aan de kaartjes. Het ziet er dus naar uit dat het lastig gaat worden voor de verzamelaars om hun collecties compleet te krijgen. Amiibo-kaarten worden willekeurig gebundeld in pakjes van drie. Hierdoor weet je bij aankoop nooit welke je krijgt.

De Japanse online retailer AmiAmi vertelt dat Nintendo heeft aangegeven dat ze productieproblemen hebben. Wel heeft Nintendo aangegeven op korte termijn te zorgen voor een nieuwe lading kaarten, welk zullen worden verstuurd naar retailers.

Animal Crossing: Happy Home Designer voor Nintendo 3DS ligt vanaf 2 oktober in de Europese schappen.

image