Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Little Battlers eXperience verschijnt in september

Little Battlers eXperience is een nieuwe game van Level-5, bekend van onder meer Professor Layton, komt in september naar Europa.

Little Battlers eXperience is gebasseerd op het eerste seizoen van de gelijknamige anime serie. Het verhaal speelt zich af in 2046 en gaat over Van Yamano, een brugklasser die fan is van LBX robots. Het verhaal begint als Van een speciaal model LBX robot krijgt met de boodschap dat deze robot de wereld kan redden of vernietigen. In eerste instantie is er niks aan de hand, maar wanneer de kwaadaardige organisatie genaamd New Dawn Raisers het kostbare bezit van Van in het oog krijgt, wordt de inzet plots een stuk hoger.

In het spel gaat het erom dat jouw robot die van de ander verslaat en het aanpassen van je robot is de sleutel voor het verslaan van je tegenstanders. In het spel zitten meer dan 130 modellen en meer dan 4000 onderdelen die je kan verzamelen. Combineer
je onderdelen en zie in de gevechten hoe goed je creatie is.

De gevechten spelen zich af in zogenaamde Battle Boxes, in deze Battle Boxes zit een miniatuur wereld en terwijl je LBX vannuit de derde persoon ziet kan je je omgeving in je voordeel gebruiken.

Naast de verhaalmodus kan je ook tegen je vrienden vechten via een draadloze verbinding. Dit kan met maximaal 6 spelers tegelijk. Vanaf de lancering tot juni 2016 komt elke week gratis aanvullende content beschikbaar via SpotPass. Door alleen maar met het internet te verbinden kan je dan LBX Cards, Quests en Capsule Toys downloaden. Sommige LBX-modellen zullen exclusief via Nintendo Zones te downloaden zijn.

Little Battlers eXperience verschijnt 4 september in de winkels en eShop