Jouw online Nintendo Magazine

Het nieuwe Miiverse is vanaf nu beschikbaar

Het sociale netwerk van Nintendo, Miiverse, heeft vandaag een update gekregen voor de Nintendo 3DS, de Wii U en voor de PC. We maakten eerder al bekend dat deze update er aan zat te komen, maar wat deze precies in zou houden was nog niet helemaal bekend. Sinds vandaag is het nieuwe Miiverse beschikbaar. Wat nieuw is lees je hieronder.

Miiverse ververst zichzelf automatisch waardoor je geen update hoeft uit te voeren en meteen aan de slag kunt met het nieuwe Miiverse. Wanneer je deze opstart krijg je informatie over de update. Als je verder gaat kom je terecht in een heel nieuw scherm gevuld met informatie over de vernieuwing.

image

Het eerste nieuwe onderdeel waarnaar we gaan kijken is het album voor schermafbeeldingen. Hierin kun je de schermafbeeldingen die je hebt gemaakt makkelijk opslaan. Het album die je maakt is bedoeld om herinneringen aan je favoriete games in op te slaan. Je kunt maximaal 100 scherm afbeeldingen in je album opslaan. Andere gebruikers kunnen je schermafbeeldingen niet zien.

Het tweede nieuwe onderdeel is je speeldagboek. Tijdens het spelen van een game kun je het spel onderbreken en Miiverse opstarten. Je speeldagboek is bedoeld om je belevenissen in op te schrijven. Ook is het leuk wanneer je over een tijdje terug leest wat je in het spel beleefd hebt. Alle posts in het spel dagboek moeten een schermafbeelding bevatten om te laten zien wat je aan het doen was toen je die post schreef.

Vernieuwingen aan het uiterlijk

Als laatste heeft Miiverse een nieuw uiterlijk voor community’s gekregen. In de hoofd community van elke game zijn posts verdeeld in verschillende categorieën zodat je gemakkelijk posts kunt vinden die je interessant vindt. Op de spel pagina staan drie onderdelen onder elkaar. Zo zie je als eerste de categorie ‘speeldagboek’. Hier kun je de speeldagboeken van anderen bekijken. Onder de categorie speeldag boek vind je de categorie tekeningen. In dit gedeelte kun je alle tekeningen bekijken die andere gebruikt hebben gemaakt, gerangschikt op volgorde van populariteit. Wanneer je een tekening mooi vindt kun je de tekenaar gaan volgen. In dit gedeelte kun je geen handgeschreven posts plaatsen. Dit is wel mogelijk in de laatste categorie welke ‘discussie’ wordt genoemd. In deze categorie kun je vragen stellen of een gesprek starten. Een goede nieuwe toevoeging hieraan is dat je tags kunt toevoegen waarmee posts gemakkelijker terug te vinden zijn.

Een aantal verdere kleine aanpassingen zijn:

– Het is niet meer mogelijk om in je overzicht te posten.
– Oude posts zijn terug te vinden op je profielpagina bij ‘Posts’.
– De limiet van het aantal posts per dag is versoepeld. Je kan vanaf nu 30 posts of reacties kunnen plaatsen.(Posts vanuit een game worden niet in het totaal meegerekend.)
– Vanaf nu worden de afbeeldingen groter en in het midden van een post weergegeven en een stuk sneller geladen.

Laat in de reacties weten wat je vindt van het vernieuwde             Miiverse, of wanneer je een vraag hebt over de aanpassingen.