Het nieuwe Miiverse is vanaf nu beschikbaar

Het sociale netwerk van Nintendo, Miiverse, heeft vandaag een update gekregen voor de Nintendo 3DS, de Wii U en voor de PC. We maakten eerder al bekend dat deze update er aan zat te komen, maar wat deze precies in zou houden was nog niet helemaal bekend. Sinds vandaag is het nieuwe Miiverse beschikbaar. Wat nieuw is lees je hieronder.

Miiverse ververst zichzelf automatisch waardoor je geen update hoeft uit te voeren en meteen aan de slag kunt met het nieuwe Miiverse. Wanneer je deze opstart krijg je informatie over de update. Als je verder gaat kom je terecht in een heel nieuw scherm gevuld met informatie over de vernieuwing.

image

Het eerste nieuwe onderdeel waarnaar we gaan kijken is het album voor schermafbeeldingen. Hierin kun je de schermafbeeldingen die je hebt gemaakt makkelijk opslaan. Het album die je maakt is bedoeld om herinneringen aan je favoriete games in op te slaan. Je kunt maximaal 100 scherm afbeeldingen in je album opslaan. Andere gebruikers kunnen je schermafbeeldingen niet zien.

Het tweede nieuwe onderdeel is je speeldagboek. Tijdens het spelen van een game kun je het spel onderbreken en Miiverse opstarten. Je speeldagboek is bedoeld om je belevenissen in op te schrijven. Ook is het leuk wanneer je over een tijdje terug leest wat je in het spel beleefd hebt. Alle posts in het spel dagboek moeten een schermafbeelding bevatten om te laten zien wat je aan het doen was toen je die post schreef.

Vernieuwingen aan het uiterlijk

Als laatste heeft Miiverse een nieuw uiterlijk voor community’s gekregen. In de hoofd community van elke game zijn posts verdeeld in verschillende categorieën zodat je gemakkelijk posts kunt vinden die je interessant vindt. Op de spel pagina staan drie onderdelen onder elkaar. Zo zie je als eerste de categorie ‘speeldagboek’. Hier kun je de speeldagboeken van anderen bekijken. Onder de categorie speeldag boek vind je de categorie tekeningen. In dit gedeelte kun je alle tekeningen bekijken die andere gebruikt hebben gemaakt, gerangschikt op volgorde van populariteit. Wanneer je een tekening mooi vindt kun je de tekenaar gaan volgen. In dit gedeelte kun je geen handgeschreven posts plaatsen. Dit is wel mogelijk in de laatste categorie welke ‘discussie’ wordt genoemd. In deze categorie kun je vragen stellen of een gesprek starten. Een goede nieuwe toevoeging hieraan is dat je tags kunt toevoegen waarmee posts gemakkelijker terug te vinden zijn.

Een aantal verdere kleine aanpassingen zijn:

– Het is niet meer mogelijk om in je overzicht te posten.
– Oude posts zijn terug te vinden op je profielpagina bij ‘Posts’.
– De limiet van het aantal posts per dag is versoepeld. Je kan vanaf nu 30 posts of reacties kunnen plaatsen.(Posts vanuit een game worden niet in het totaal meegerekend.)
– Vanaf nu worden de afbeeldingen groter en in het midden van een post weergegeven en een stuk sneller geladen.

Laat in de reacties weten wat je vindt van het vernieuwde             Miiverse, of wanneer je een vraag hebt over de aanpassingen.

 

Calvin

Ik ben Calvin en ben 17 jaar oud. Ik woon in Alkmaar (Noord - Holland) en speel op de iPad en 3ds. Ik luister graag naar popmuziek. Waaronder veel Michael Jackson. Ook schrijf ik graag stukjes over games en conspiracy of vat dingen die ik interessant vind samen.

8 gedachten over “Het nieuwe Miiverse is vanaf nu beschikbaar

 • 30/07/2015 om 11:57
  Permalink

  Ik heb gisteren heel kort via de N3DS naar de vernieuwde MiiVerse gekeken, maar te kort om er een goed oordeel over te kunnen vellen. Qua layout vond ik het er in ieder geval netjes uitzien, snelle laadtijd ook inderdaad, maar als ik na slechts een paar geplaatste artikelen steeds opnieuw op “Meer” moet klikken en de volgende paar reacties opnieuw geladen moeten worden, valt voor mij de snelle laadtijd als pluspunt af.

  30 Reacties per dag kunnen geven is niet veel. Het is genoeg als je maar over 1 of 2 spellen ingesprek bent, maar als je geregeld gebruik maakt van MiiVerse en contact hebt met meerdere personen, zit je al heel snel aan 30 reacties. Kortom moet je keuzes maken, op wie reageer ik wel en op wie reageer ik niet. Dat vind ik een onacceptabele keuze die gemaakt moet worden op een social media app.

  Maar zoals gezegd, ik heb er nog te kort naar gekeken om een goed oordeel te kunnen vellen. Ook heb ik nog niet naar MiiVerse gekeken via de Wii-U, dat heb ik voor vanavond op het programma staan. 😉

  Indien er interesse naar is, wil ik best een review in het forum plaatsen over de vernieuwde MiiVerse. 😉 Dan zal ik MiiVerse komende week meer dan zeer geregeld gebruiken om tot een uiteindelijk oordeel te komen.

 • 04/08/2015 om 18:19
  Permalink

  Ziet er netjes uit, maar zoals bovenstaande reactie benoemd is het snelle laden niet zo bijzonder als je maar 10 posts te zien krijgt.
  30 post/reacties is simpelweg te weinig als je echt gesprekken wilt voeren. Zeker omdat reacties en posts samen mee tellen. Ook jammer is dat je maar 1 discussion kan open zetten.
  De layout is wel netjes.

 • 06/08/2015 om 19:43
  Permalink

  Ik heb mijn 3ds nu pas sinds een aantal dagen, em dus heb ik niet veel ervaring met het miiverse. Toch moet ik zeggen dat het heerlijk werkt en goed vormgegeven is, iets wat ik als voormalig webdeveloper wel erg waardeer! Een leuk extratje bij mn 3ds dus!

 • 07/08/2015 om 13:25
  Permalink

  Ik ben niet boos ofzo en iedereen hier mag ze eigen mening hebben maar ik vindt het maar een stomme update want ik hou van miiverse dus posts altijd en/of reageer meer dan dat [MEESTAL dan] en hoezo moet het nu ineens een speeldagboek zijn? Vroeger was het toch hetzelfde alleen stondt er niet bij dat het een speeldagboek was! En waarvoor heb je een afbeeldingenalbum nodig? Om het alleen mooi en netjes bij elkaar te zetten? Je kan er toch ook gwn leuke afbeelding bij zetten als je iets wil posten maar niks bij te zeggen weet? Oké voor degene die dat mooi in een mapje willen is het wel leuk maar dan ook nog is die nadelen erbij? Sommige kinderen zijn zelfs van miiverse afgegaan vanwege die update! Ik zal er niet van af gaan maar toch vindt ik de update ook stom.

 • 07/08/2015 om 13:27
  Permalink

  Maar ik ben niet boos ofzo want oké je kan niet alles lk vinden door die nadelen neem je ook weer wat minder ruimte in beslag op je SD-Card

Geef een reactie