Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

3DS eShop review: Mercenaries Saga 2

Mercenaries Saga 2: Order of the Silver Eagle is de nieuwste 3DS eShop game van Circle Ent. Een tactische en strategische RPG die misschien nog wel het meeste weg heeft van Final Fantasy Tactics. Wist de game ons te overtuigen?

Mercenaries Saga 2 is een game die zich afspeelt in een fantasiewereld. Het verhaal is voor een eShop game best goed te noemen en kent tijdens de game verschillende leuke twists. Claude is de kapitein van de Orde van de Zilveren Adelaar wie tevens prins Laz moet bewaken. Tijdens een jachtpartij weet de prins weliswaar te ontkomen van een kwade huurmoordenaar, de prins wordt wel vergiftigd. Om de prins te helpen moet Claude met de Zilveren Adelaar een middeltje viden om de prins weer te redden. Hiervoor trekken ze naar het Noorden op zoek naar een Erni Herb.

mer1

Mercenaries Saga 2: Order of the Silver Eagle is een port van de eerder verschenen mobiele versie. Toch zullen weinig gamers Mercenaries Saga 2: Order of the Silver Eagle al kennen. De game verscheen tot nu toe alleen in Japan als mobiele game. Nu is het spel dus ook verkrijgbaar als eShop titel op de Nintendo 3DS. En terwijl het verhaal van de game best prima te noemen is, is het beste deel uit de game verreweg de gameplay. Voor een eShop game is Mercenaries Saga 2: Order of the Silver Eagle namelijk een behoorlijk diepgaande RPG met interessante gevechten. In je team heeft elk character zijn eigen stats, wapens en sterke punten. Tijdens de gevechten heb je dan ook een grote diversiteit aan personages om mee te vechten. sword-fighters, healers, thieves, bow users, en magic users, ze zitten allemaal in de game. Ook kent de game veel items die je kunt vinden. Deze combinatie zorgt voor enorm veel mogelijkheden tijdens gevechten. Ook zul je goed moeten nadenken wanneer je welk personage en item inzet.

Mercenaries Saga 2: Order of the Silver Eagle kent in totaal 32 chapters en zal de gemiddelde game zeker zo’n 20 uur bezig houden. In elk hoofdstuk moet je in een bepaald gebied monsters verslaan. Naarmate je vordert wordt dit steeds lastiger en zul je merken dat je regelmatig opnieuw moet beginnen en een nieuwe manier moet bedenken om te winnen. Heb je het spel uit? Dan kun je nog aan de slag met een extra pittige hard mode. En dat terwijl Mercenaries Saga 2: Order of the Silver Eagle op zich dus al geen hele makkelijke game is. Alleen door goed na te denken en juiste beslissingen te nemen zul je in veel latere levels kunnen winnen.

mer3

Op grafisch vlak doet Mercenaries Saga 2: Order of the Silver Eagle vooral denken aan Final Fantasy Tactics Advance. En ondanks dat deze graphics tegenwoordig weinig indruk meer maken is de vergelijking geen belediging. De game straalt volop nostalgie uit en voor een eShop titel oogt de game dan ook acceptabel. In feite lijkt de game nu op een GBA spel van zo’n 10 jaar terug. Datzelfde geldt overigens ook voor het geluid. Het klinkt alsof dit uit een GBA chip komt. Dat klinkt misschien niet hoogwaardig, ook dit past goed bij de nostalgische sfeer.

Mercenaries Saga 2: Order of the Silver Eagle is al met al een prima strategische RPG geworden. Met name de gameplay is enorm sterk. Dat de game audiovisueel niet heel erg weet te overtuigen is te overzien door de nostalgische sfeer die dit meebrengt.

+ sterke gameplay
+ diepgaande gevechten
+ veel voor weinig

– audiovisueel niet indrukwekkend

Eindcijfer: 7,8