Nintendo President Satoru Iwata (55) overleden

Nintendo heeft vannacht bekend gemaakt dat president Satoru Iwata afgelopen vrijdag is overleden. Sotoru, sinds 2000 actief bij Nintendo, is op 55-jarige leeftijd overleden aan een aandoening aan de galblaas. 

Vorig jaar heeft Iwata de E3 door dezelfde aandoening aan hem voorbij moeten laten gaan, Iwata stond bekend als een groot fan van videogames.

Thuis maakte hij in zijn jonge jaren zelf games en tijdens zijn studie werkte hij voor HAL Laboratory, een ontwikkelstudio van Nintendo. Nadat hij in 2000 was aangesteld als director is hij in 2002 naar voren geschoven als President. In zijn carriére was hij verantwoordelijk voor de Gamecube en de succesvolle Wii en Nintendo 3DS.

Daily Nintendo is geschokt door dit bericht en onze gedachten gaan uit naar de nabestaanden van Satoru.

Roël

Ik ben geboren in 1985 en al vanaf het begin betrokken bij DN in diverse rollen zoals redacteur, moderator en social media medewerker. Fan van natuurlijk Nintendo maar ik heb ook een Playstation in huis! Sportfreak en twitteraar (@_dimc85).

19 gedachten over “Nintendo President Satoru Iwata (55) overleden

 • 13/07/2015 om 12:59
  Permalink

  R.I.P. Satoru Iwata. Hij was niet zomaar een CEO, maar een CEO met een hart. Eigenlijk wordt het nog verdrietiger als je je bedenkt dat het laatste wat hij van de fans gehoord heeft E3-backlash was 🙁

 • 13/07/2015 om 13:36
  Permalink

  Hier schrik ik toch van. hij was voor mij toch een van de iconen van Nintendo. Dat maakt de dag meteen anders. Een einde van een tijdperk. Ik hoop dat mr. Iwata vredig is heengegaan. RIP mr. Iwata!!

 • 13/07/2015 om 13:39
  Permalink

  “On my business card, I am a corporate president. In my mind, I am a game developer. But in my heart, I am a gamer.”

  R.I.P. Satoru Iwata

 • 13/07/2015 om 15:14
  Permalink

  Mr. Iwata was een hele lieve man, hij heeft heel veel games gemaakt, zoasls ACNL, Tomodachi Life, Nintendo Dogs, Mario Kart Wii, ACNL Happy home designer en nog veel meer, hij is geboren op 6 december 1959, mijn moeder is toevallig ook op 6 december jarig, alleen ze wordt dit jaar 51 en hij is geboren IN Sapporo, Hokkaido, in Japan, in 2002 is hij president geworden, ik heb daar niet eens bij kunnen zijn, want ik ben pas in 2005 geboren, zijn 1ste game was Super Billiards, hij stond al bekend als groot fan van videogames, hij was de enige die geen familie was van Hiroshi Yamauchi, ik vraag me af hoe het nu zal worden met Daily Nintendo, misschien veranderd hij wel helemaal, of hij veranderd zelf zo erg dat wij geen intresse meer hebben, ik hoop het niet hopelijk volgen ze Iwata nog steeds een beetje met ongeveer dezelfde games, op Nintendo Wiki hebben ze een lijstje gemaakt met als zijn gemaakte games, 55, wel zielig, dat is niet zo oud, Hiroshi Yamauchi was 86 geworden, hij was best wel oud, de oom van me moeder was ook niet zo oud geworden, om dezelfde reden, kanker, ik weet niet aan welke alleen aan een andere dan Iwata in iedergeval, Iwata had namelijk galwegkanker, hij was er vorige zomer aan geopereerd, maar dat is blijkbaar niet goed genoeg, leef in Vrede en rust, Mr, Saturo Iwata, ik zal je nooit meer vergeten, Met vriendelijke groet, Baboeshka.

 • 13/07/2015 om 15:15
  Permalink

  President van Nintendo dan… en ik bedoel Nintendo, niet Daily Nintendo, nou ja, misschien… vanwege de andere games van Nintendo als dat gebeurd veranderd MISSCHIEN Daily Nintendo ook.

 • 13/07/2015 om 23:13
  Permalink

  Ik was (en eigenlijk nog steeds) een beetje stil hiervan.
  Veel sterkte gewenst voor zijn familie en vrienden.
  Ik voel me nu eigenlijk een beetje rot vanwege het feit dat bijna iedereen de E3 van laatst negatief vond 🙁

  R.I.P. and we’ll always remind you while playing a Nintendo game, Mr. Iwata!

Geef een reactie