Wii U Review: Yoshi’s Woolly World

Is Yoshi’s Woolly World wel wollig genoeg?

Wol is het sleutelwoord in deze game. Yoshi is van wol gemaakt, hij spuugt wol, draagt woleieren met zich mee, de vijanden zijn van wol, de gehele wereld is opgebouwd uit wol… Kortom, het is een heel erg wollig gebeuren dat Yoshi Woolly World. Maar zoals we allemaal weten kan wol ontrafelen… Het kan uit elkaar vallen en dan mislukt je creatie enorm.

Yoshi_s_Woolly_World_ScreengrabLollige en Wollige Gameplay
Maar gelukkig is dat niet het geval bij deze game. Op zijn beurt weet deze nieuwe Yoshi-titel dan ook leuke gameplay-elementen naar voren te brengen waarbij je handig gebruikt maakt van die wollen omgeving.

Zo kun je bewegende platformen toegankelijk maken door deze in wol te wikkelen. Op andere plekken ontwikkel je weer een stuk wol. En soms moet je ook wol in elkaar duwen, om zo geheime locaties te ontdekken. Door het hele spel merk je dat de platform-elementen goed aan de wollige wereld zijn aangepast.

e3-2014-yoshis-woolly-world-gameplay-screenshot-6Sfeer
Maar de wol zorgt niet alleen voor goede gameplay-elementen, het zorgt ook voor een hele leuke sfeer. Zo ziet heel die wollige wereld er eigenlijk heel schattig uit. Visueel oogt het gewoon als een mooi totaalplaatje. Met de soundtracks op de achtergrond erbij en de wollige gameplay-elementen weet Yoshi’s Woolley World, daarom sfeermatische een hele leuke game neer te zetten.

Daarnaast kent het spel ook een heleboel leuke woordgrapjes die weer eens benadrukken dat je je in een Woolley World bevind.

yoshi-5Besturing
Je kan de game op maar liefst vier manieren besturen. Je kunt gebruik maken van de GamePad, de Wii-controlleer in zetten, je kunt ook nog een nunchuck aansluiten als je dit makkelijker vind, en je kunt de Wii U Pro Controller gebruiken. Hierdoor kun je zelf de besturing kiezen die je het fijnste vind werken.

Soms voelt de besturing echter wel wat stroef als je eieren wilt gooien. Zo gaat dit soms wat traag, en dit had wat sneller gemogen.

YoshiswoollyworldChaotische multiplayersessies
Erg leuk aan Yoshi’s Woolley World zijn de multiplayer-sessies. Zo kun je met twee Yoshi’s door de wereld lopen en samenwerken om zo het level te voltooien. Het is wat vergelijkbaar met de multiplayerstand van New Super Mario Bros, namelijk chaotisch. Je loopt elkaar voortdurend in de weg, en soms kun je ook niet verder in een level omdat je medespeler precies de andere kant op wil. Toch is het vermakelijk. Zo kun je elkaar opeten en als eieren inzetten, om zo een leuke chaotische samenwerking tegemoet te gaan.

De moeilijkheidsgraad
Yoshi’s Woolley World is echter wel weer een game die redelijk makkelijk kan zijn. Niet alleen krijg je de mogelijkheid door de moeilijkheidsgraad handmatig aan te passen naar ‘gemakkelijk’, om zo Yoshi met vleugels door het level te laten vliegen, maar ook kun je tussen de levels door badges kopen die je voordelen geven. Zo kun je een badge kopen waarmee er een vangnet in de afgronden zal hangen. Mocht je dan naar beneden vallen, dan stuiter je gewoon met dezelfde vaart weer omhoog. Nu is de keuze aan jezelf of je deze badges gebruikt, maar zelfs als je ze niet gebruikt is de moeilijkheidsgraad niet bijzonder hoog.

114794_Amiibo_YarnYoshiGroen_KopenAmiibo-functionaliteiten
In Yoshi’s Woolley World is het mogelijk om amiibo te gebruiken. Wanneer je een willekeurig amiibo-figuurtje tegen je GamePad aanhoud, kun je verschillende skins voor Yoshi vrijspelen. Als je bijvoorbeeld de Mario-amiibo gebruikt, heeft de wollen yoshi plots een mario uiterlijk, en als je de Luigi-amiibo gebruikt ziet je Yoshi er plots uit als Luigi uit. In principe is deze functionaliteit niet heel erg bijzonder. Toch zit het simpel en leuk in elkaar voor de mensen die al amiibo in huis hebben liggen. Dan gebruik je sommige amiibo eens wat vaker dan alleen in Super Smash Bros. for Wii U. Ook brengen de Yoshi Amiibo een extra Yoshi in de game. Dit is een leuke toevoeging, maar je kan ook prima zonder spelen.

Conclusie
Maar goed, laat ik eens een keer een einde aan deze review breien…

In zijn totaal komt het spel visueel heel erg goed uit de verf. Alles is van wol gemaakt, en je bevindt je met alle woordgrappen en al het wollige level design echt in a Woolly World. Het spel is verder leuk in zowel single player als co-op, waarbij je in co-op weer lekkere vermakelijke chaos zult aantreffen. De moeilijkheidsgraad is dan wel weer wat aan de lage kant, maar dat valt te overzien.

Cijfer; 8

+ Komt Visueel goed uit de verf
+ Een mooie wollige wereld met een goede sfeer
+ Leuke woordgrapjes tussendoor
+ Besturing voelt prima en je kunt er zelfs goed in kiezen
+ Lekkere chaotische maar leuke co-op

– De moeilijkheidsgraad is redelijk aan de lage kant
– Het gooien van eieren (controls) had sneller gemogen
– Amiibo-functionaliteiten voegen niet veel toe

Deze review wordt mede mogelijk gemaakt door wiicode.nl, de site waar je snel en  makkelijk een Nintendo eShop Card haalt.

Kevin de Bruin

Redacteur en Communicatie Manager. Mijn naam is Kevin en ik schrijf graag over van alles en nog meer. Bij dezen ben ik gaan schrijven voor Daily Nintendo om jullie te voorzien van het laatste Nintendo nieuws. Als aanhanger van die 'softe' Nintendo Games, doe ik met alle liefde verslag.

10 gedachten over “Wii U Review: Yoshi’s Woolly World

 • 02/07/2015 om 09:51
  Permalink

  Het gooien van eieren kan je toch instellen? Zelf niet geprobeerd, omdat ik er geen last van heb, maar wel de mogelijkheid gezien. Nette review.

 • 04/07/2015 om 15:39
  Permalink

  Ik heb wel last gehad van een lag. Na het kiezen van een powerbadge in 2-2 kreeg ik om de 10 seconde een hapering. Ik begrijp het argument van Kevin wel. Soms is de game een beetje stroef.

 • 09/07/2015 om 10:51
  Permalink

  nog steeds super fun! voor mij echt een van de beste platform ever. Dit terwijl ik alle mario, sonic, kong games heb ooit gemaakt. Het speelt lekker weg. en het blijft tenminste leuk om opnieuw te spelen.

 • 09/07/2015 om 10:56
  Permalink

  En over de moeilijkheidsgraad. Als je gewoon door het spel heen de discipline heb om geen badges te gebruiken en naar makkelijke spelstand te verwisselen dan is het wel wat moeilijker.

 • 09/07/2015 om 22:36
  Permalink

  Bedankt voor de review. Wij waren al enthousiast over het spel (alleen wat minder over de prijs..) en nu helemaal! Ik vind het juist erg fijn dat de moeilijkheidsgraad zo gevarieerd is. Zo is het voor onze 6-jarige gameverslaafde leuk, maar ook voor mama 😉

Geef een reactie