Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Nieuwe informatie rondom Nintendo NX bekend

Miyamoto en Iwata doen nieuwe uitspraken over de NX.

Miyamoto heeft in een gesprek die hij met het Amerikaanse Fortune voerde verteld dat hij niet is betrokken bij de ontwikkeling van de hardware van de Nintendo NX. Hij is vooral bekend om het maken van games als Mario, Zelda en Star Fox. Toch heeft hij zich ook altijd bezig gehouden met de hardware van nieuwe producten zoals de Wii en Wii U.

Met de Nintendo NX komt daar nu verandering in. Hij heeft een namelijk stapje terug gedaan. Zo deed hij deze uitspraak. “Ik heb mezelf teruggetrokken uit sommige hardware gedeeltes en richt me echt op de software waar ik bij betrokken ben, zoals bijvoorbeeld de nieuwe Star Fox game”.

Het betekent echter niet dat Miyamoto helemaal niks van de Nintendo NX af weet. Hij houdt alles namelijk goed in de gaten en zei: “maar ik ben er niet actief mee bezig en maak geen beslissingen”. Nintendo wil er nog helemaal niets over kwijt. Ze zijn namelijk bang dat de concurrenten anders ideeën zullen stelen waarmee zij de consument willen verrassen.

Verder heeft Nintendo bekend gemaakt dat de NX zal zorgen voor hoge verkoopcijfers en meteen al goed in de smaak zal gaan vallen bij de fans. Zo zegt Nintendo dat zij een flinke verrassing voor ons als fans in petto hebben. Nintendo heeft tevens aangegeven dat zij het niet nodig vinden om de ontwikkeling van nieuwe 3DS en Wii U games te stoppen. Ze zijn van plan de NX als platform naast de 3DS en Wii U uit te brengen. Er zijn dus nog best een groot aantal games voor de 3DS en Wii U die worden ontwikkeld en later zullen worden uitgebracht.

De reden dat de NX zo vroeg werd aangekondigd is dat Nintendo de consument niet het idee wilde geven uit de consolemarkt te stappen, aangezien de aankondiging op het zelfde moment plaats vond als de bekendmaking van de deal tussen Nintendo en DeNa. DeNa ontwikkelt namelijk vijf games voor smart device in samenwerking met Nintendo.

Als laatste legde Iwata uit waarom Nintendo spellen in de eshop niet goedkoper beschikbaar stelt dan in de winkels. “Sommige bedrijven vragen minder geld voor digitale games dan dezelfde games in de winkels. We willen de waarde van Nintendo-games blijven benadrukken, dus houden we de prijzen gelijk.”

De Nintendo NX wordt pas in 2016 onthuld. Hoogst waarschijnlijk tijdens de E3, de grootste gamebeurs in Noord-Amerika. Maar de onthulling van NX tijdens een Nintendo Direct zal ook mogelijk zijn. Het is niet bekend of het een handheld of console zal worden.