3DS eShop Review: Dr. Mario: Miracle Cure

Is Dr. Mario: Miracle Cure het medicijn tegen verveling?

In deze game draait het allemaal om het combineren van de juist gekleurde pillen. Dr. Mario is een puzzelgame en heeft daarbij nog wel het meest weg van de ouderwetse Tetris-games. Je laat wat blokjes vallen, op zo’n manier dat er een rijtje onstaat van dezelfde kleuren. Wanneer dit laatste gebeurt, speel je dit rijtje weg. Klinkt als Tetris? Het is net iets anders!

Dr Mario miracle Cure screen 345Gameplay

Zo heb je geen simpele balkjes maar pillen. Met deze pillen probeer je niet alleen rijtjes weg te spelen, maar ook voornamelijk virussen met een soortgelijke kleur als de pillen waarmee je ze aanvalt. Als het echter niet lukt om de virussen weg te spelen en je blokjes zich opstapelen tot de top van het scherm , dan zul je Game Over raken. Dit zorgt voor interessant verslavende gameplay die we al kennen van eerdere Dr. Mario-games, maar die zijn charme nog lang niet verloren lijken te hebben.

Dr Mario miracle Cure screen 1Een herhalingtrucje

Het spel kent namelijk drie verschillende game modi. Zo heb je de Classic Rules zoals we die kennen uit eerdere Dr. Mario games, heb je de Germ Busters zoals we die kennen van de WiiWare variant, maar zien we ook de Luigi-modi waarbij je L-vormige pillen hebt in plaats van de normale pillen. Het gaat hier allemaal om modi die we ooit eerder voorbij hebben zien komen in games van Dr. Mario en Dr. Luigi, waardoor ze niet echt verfrissend aanvoelen. Het voelt meer als een bundeling van de Gameplay-mechanieken van eerdere games.

Dit merk je ook in de soundtracks. Zo zijn soundtracks opnieuw gebruikt. Dit klinkt allemaal prima. Maar de echte fan kent ze al!

Dr Mario miracle Cure screen 2Miracle Cure

Dus… We betalen voor iets dat we al hebben? Niet helemaal! Gelukkig is het verder namelijk niet helemaal een herhalingstrucje. Een toevoeging aan deze game is de mogelijkheid om tegen andere spelers te spelen. Tijdens deze versusmodus kun je de tegenstander saboteren met verschillende Miracle Cures. Deze sabotage-mogelijkheden zorgen ervoor dat het spel uitdagend blijft en het ook steeds verrassend is.

Want wie ziet deze sabotages aankomen? Zo kun je met een pil de gehele besturing van je tegenstander omdraaien, om het hem extra moeilijk te maken. Maar je kunt het er ook voor zorgen dat je tegenstander zijn pillen niet meer kan draaien, waardoor het al een stuk moeilijker wordt om de juiste combinaties te maken. En dan heb ik nog niet verteld over de mogelijkheid om de pillen van je tegenstander in versnelling te laten vallen.

Dr Mario miracle Cure screen contentContent

Als je kijkt naar hoeveel levels het spel kent, dan valt op dat het spel voor een titel van momenteel €9,99 toch redelijk wat levels kent. Je hebt 20 Basic Levels, 30 Advanced Levels, en daarbij heb je ook nog 10 trainingslevels welke je introduceren met het spel. Daarnaast valt op dat de levels erg variërend zijn, omdat er telkens wordt gewisseld tussen de verschillende modi die dit spel kent. Ook kent het spel een goede opbouw in moeilijkheidsgraad. Zo zijn de beginlevels redelijk makkelijk, maar vereisen latere levels meer strategie en precisie om de puzzels te kunnen kraken.

Dr Mario miracle Cure screen stage clearOnline modus

Als je klaar bent met de single player, dan kun je nog altijd de gameplay-uren opdrijven met de online modus. Het saboteren van spelers komt hierbij eigenlijk pas écht tot zijn recht. In de online modus neem je het op tegen een willekeurige andere speler, met het doel om de virussen eerder met pillen te vernietigen, dan jouw tegenstander dit kan doen. Uiteraard is het mogelijk om de Miracle Cure online uit te schakelen. En je kunt ook instellen of je liever de Dr. Mario of Dr. Luigi speelt.

Naast online modi, kun je hetzelfde doen met spelers dichtbij. Hiervoor heeft je tegenstander geen exemplaar van het spel nodig.

Conclusie

Als je het mij vraagt is Dr. Mario: Miracle Cure een prima puzzlegame. De gameplay is ouderwets vermakelijk en de nieuwe Miracle Cure zijn ook erg leuk. Het voelt wel enigszins als een bundel van de eerder verschenen games waardoor het voor fans van de serie misschien enigszins als een herhalingstrucje kan lijken. Gelukkig is er toch weer voldoende content om heel wat uurtjes te spelen.

Cijfer: 7,5

+ Verslavende gameplay
+ Goede opbouw in de moeilijkheidsgraad
+ Het is leuk tegenstanders te saboteren met de Miracle Cure
+ Het spel kent een online modus, local play en downloadplay.

– Voelt wel een beetje als een herhalingstrucje
– Ook soundtracks veel hergebruikt

Kevin de Bruin

Redacteur en Communicatie Manager. Mijn naam is Kevin en ik schrijf graag over van alles en nog meer. Bij dezen ben ik gaan schrijven voor Daily Nintendo om jullie te voorzien van het laatste Nintendo nieuws. Als aanhanger van die 'softe' Nintendo Games, doe ik met alle liefde verslag.

Geef een reactie