Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Uit de oude doos: Wave Race Blue Storm

Wekelijks blikken we bij Daily Nintendo terug op een game van vroeger die het waard is nog eens in de schijnwerpers te laten staan. Deze week blikken we terug op Wave Race: Blue Storm.

Wave Race: Blue Storm verscheen bij de launch van de Nintendo Gamecube en kan gezien worden als een sterk verbeterde versie van Wave Race 64. Zo zijn onder andere de graphics in Wave Race Blue Storm een stuk beter. De game is een jetski racer waarbij het telkens de bedoeling is om eerste te finishen. In de game race je tegen zeven andere coureurs in vier circuits om het tot Wave Race-kampioen te maken! Het leuke hieraan is dat de plek waarop je finisht de startpositie van de volgende course bepaald. Kenmerkend aan Wace Race is ook dat de tracks waar je op racet per ronde kunnen veranderen. Dit houdt de variatie er goed in. Uiteraard kent de game ook een multiplayer mode en kun  je allerlei tricks uitvoeren om de hoogste score te behalen.

Wave_Race_Blue_Storm352640671

Wave Race Blue Storm lijkt qua gameplay dan wel veel op de Nintendo 64 versie, grafisch gezien was Wave Race Blue Storm voor zijn tijd zeer indrukwekkend met bijna levensechte watereffecten. Naast de championship mode kende Wace Race op de Gamecube ook de volgende modi

  • Time Attack: Hier race je alleen om zo snel mogelijk te finishen
  • Stunt Mode: In deze mode moet je een zo hoog mogelijke score halen door stunts uit te voeren
  • Multiplayer: Tot maximaal vier spelers
  • Free Roam: Hier kun je op je gemak rond racen zonder tijdslimiet

Wave Race Blue Storm kent in totaal acht verschillende characters. Drie uit de Nintendo 64 versie en ook een aantal uit 1080 Snowboarding. In Europa verscheen Wave Race Blue Storm op 3 mei 2002. Beelden van deze klassieker kun je hieronder nog eens bekijken.