Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Nieuwe informatie Super Mario Maker

Tijdens de E3 presentatie die vanavond om 18:00 gestreamd werd, werd er van alles aangekondigd. Super Mario Maker kwam vaak voor in de live presentatie van vanavond. Er is dus ook het een en ander bekend gemaakt. 

Laten we beginnen met het feit dat er een 8-bit Mario amiibo uit zal komen. Hierover was eerder al een gerucht ontstaan wegens de fout die Nintendo of America maakte met het uploaden van een afbeelding waarin deze nog onbekende amiibo stond. Maar nu is de amiibo dus officieel bevestigd. Wanneer je deze amiibo gebruikt zal je het level kunnen spelen met een iets grotere Mario. Van deze Mario 8-bit amiiboamiibo zullen twee versies verschijnen. Eentje die los verkrijgbaar is en eentje die verkrijgbaar zal zijn in de limited edition van de game waar ook nog een artbook in zit. Allebei de 8-bit Mario amiibo zullen winter 2015 in de winkel komen te liggen.

Tevens ging er een gerucht de ronde dat de game 11 September dit jaar uit zal komen in Amerika. Ook dit is bevestigd. Europa krijgt dezelfde datum mee. Een optie waar we nog niet van gehoord hadden is het maken van onderwater levels. Alles is mogelijk. Je kunt objecten en vijanden die normaal gesproken boven water zouden zitten in het water plaatsen. De vijanden zullen gaan zwemmen. In de live stream vertelde Miyamoto over het vroege idee van Mario. Hij liet tekeningen zien die hij nog voor het officiële bestaan van Mario heeft gemaakt om levels te laten worden zoals ze zijn. Hij tekende zijn levels precies uit waarna deze gecodeerd werden tot de Mario Bros. levels die wij kennen.

image

Voor de vroeger series gaf hij aan lijntjes papier te gebruiken. Echter worden de levels tegenwoordig met computer programma’s gemaakt. Vanwege het 30 jarige bestaan van Mario keek Miyamoto terug op de geschiedenis van zijn zelf gecreëerde held. Hiervoor kreeg hij het idee om zijn fans de vrije loop te laten gaan en de mogelijkheid te geven om nieuwe levels te maken op dezelfde manier als hij ze vroeger maakte. Het idee was simpel; Laat de fans de levels zelf maken inplaats van dat ze worden voorgeschoteld. Miyamoto was meteen positief over dit idee. Dit zou namelijk imagebetekenen dat Mario op een heel ander level zou komen en ook de fans de mogelijkheid zullen krijgen om hetzelfde proces door te gaan die Mario vroeger ging. Miyamoto vertelde als laatste nog dat het vroege concept van mario gebaseerd was op een spel dat gebruik zou maken van de elementen; lucht, grond en zee. Later kreeg hij andere plannen en besloot het anders aan te pakken. Dit heeft Mario gemaakt tot hoe hij nu is.

Een leuk extra’tje is de ondersteuning van amiibo. Zo kun je de levels die je gemaakt hebt spelen als bijvoorbeeld Wii Fit trainer, Link of zelfs Isabella. Super Mario Maker zal worden geleverd met een 100 pagina’s dik artbook. Hierin staan voorbeelden van delen uit levels waaruit je je inspirtatie zou kunnen halen. Er staan codes bij welke je kunt invullen in de game zelf. Hiermee kun je de level delen in je eigen level plaatsen en aanpassen.

image

Best Buy stores in Amerika en Canada zullen een demo versie van de game hebben staan waar Amerikaanse en Canadeese fans het spel nog voor de release kunnen uitproberen.

Laat je mening over Super Mario Maker achter in de comments en laat weten of je voor de ‘gewone versie’ of de limited edition van de game zal gaan.