Samenvatting: Super Smash Bros for 3DS en Wii U presentatie

Vandaag om 16:40 hield Nintendo een live stream over Super Smash Bros 3DS en Wii U. Deze was te vinden in het E3 gedeelte op de website. De stream duurde in totaal 20 minuten.

In deze 20 minuten heeft de director van Super Smash Bros. een hele hoop informatie vrijgegeven. Er ging al een tijdje het gerucht  de ronde dat de personages Roy en Ryu in de maak waren. Dit gerucht werd dan ook in de afgelopen presentatie bevestigd.
super-smash-bros-4-ryu-dlc-updateRoy is afkomstig uit de Fire-Emblem serie. Ryu uit de Streetfighter serie. Ryu heeft als uitzondering op de andere personages twee final smashes. Ook werd het nieuwe personage Lucas getoond. Hij zal alleen beschikbaar komen voor de Nintendo 3DS versie. Roy en Ryu zullen wel voor allebei de systemen beschikbaar worden gesteld.
Roy zal €3.99 gaan kosten wanneer hij voor één systeem wordt aangeschaft. Wanneer je hem voor allebei de systemen wilt aanschaffen betaal je één euro extra.

72446

Naast de personages zijn er zojuist ook nieuwe kostuums voor je Mii beschikbaar gekomen. Het shopgedeelte van de game is aangevuld met Splatoon kostuums, Isabella kostuum, Megaman kostuum, Zero kostuum en nog twee bokser kostuums uit verschillende sets. De kosten zijn €0.79 per kostuum per systeem. Als je een kostuum in één keer voor je 3DS én je Wii U wilt aanschaffen zijn de kosten ietsje hoger, namelijk €1.19 per kostuum.

MII_thumb

Tevens komt er een grote Amiibo wave aan. Het is nog onbekend wanneer deze wave zal moeten verschijnen, maar Nintendo gaf aan dat dit de grootste wave tot nu toe zal zijn. De Amiibo die in deze wave zullen verschijnen zijn: R.O.B, Duck Hunt, Falco, Lucas, Mewto en Mr. Game and Watch. De laatste is een erg uitzonderlijke Amiibo. Het figuurtje kan van zijn standaard worden gehaald zodat deze in een andere positie kan komen te staan. In deze wave bevinden zich ook drie aparte Amiibo die geen officiele personages zijn, maar wel zijn te gebruiken in de game. Zo zijn er voor elke categorie Mii vechter uit de game Amiibo in de maak. Super Smash Bros kent drie verschillende categorieën Mii waaronder de Zwaardvechter, Bokser en Cyborg.

AMIIBO_thumb

Voor de Wii U versie van de game zal er na een update een functie worden toegevoegd waarmee spelers herhalingen van gevechten op YouTube kunnen plaatsen.  Ook zullen online toernooimodi in Augustus beschikbaar komen.

Er is nu een update beschikbaar die een nieuw level met Miiverse thema zal toevoegen aan de Wii U versie van de game. Hierin zullen posts van de Miiverse community verschijnen tijdens de gevechten. Behalve het Miiverse level is het level Droomland (Kirby van de Nintendo 64) zojuist beschikbaar gekomen in de shop. Hiervoor zal je €1,99 voor moeten betalen. Wanneer je dit level voor allebei de systemen wilt hebben betaal je €2,99.
Levels die wel zijn bevestigd maar nog geen prijs of datum hebben meegekregen zijn Kasteel Hyrule en Peach’ kasteel.

Smash-Bros-Ryu-Roy-Gameplay_06-13-15Tot slot zal er een speciaal level van super street fighter worden geleverd wanneer je besluit Ryu te kopen.

De update was direct na de presentatie te downloaden. Namelijk om 17:00 uur.

De presentatie kun je hieronder bekijken:

Welke DLC karakters ga jij kopen?

Calvin

Ik ben Calvin en ben 17 jaar oud. Ik woon in Alkmaar (Noord - Holland) en speel op de iPad en 3ds. Ik luister graag naar popmuziek. Waaronder veel Michael Jackson. Ook schrijf ik graag stukjes over games en conspiracy of vat dingen die ik interessant vind samen.

10 gedachten over “Samenvatting: Super Smash Bros for 3DS en Wii U presentatie

 • 14/06/2015 om 19:26
  Permalink

  Was een leuke presentatie!
  Ikzelf heb nooit Fire Emblem gespeeld, zou iemand mij kunnen vertellen wat Roy zo uniek maakt dat hij als 5e FE character moet worden toegevoegd? :p

  • 15/06/2015 om 21:35
   Permalink

   Snake werd alleen toegevoegd doordat Sakurai vriendjes is met Kojima. Snake mag dan wel in brawl gezeten hebben, maar hij is eerder een playstation held dan een nintendo held. King K. Rool mag dan niet eerder in een smash hebben gezeten, betekent nog niet dat hij er niet in hoort. Zoals ik al zei, King K. Rool heeft meer iets met Nintendo dan Snake.

  • 14/06/2015 om 23:37
   Permalink

   Inderdaad prijzig.
   Denk er maar eens over na; in totaal inclusief huidige DLC characters heb je gewoon zo’n €75,- betaald voor dit spel haha.

 • 15/06/2015 om 22:32
  Permalink

  Maakt me niet uit! 🙁 als ze maar een veteraan terug kunnen laten keren uit Brawl dan het liefste Snake hij is origineel een mascotte samen met Mario en Sonic heb ik gelezen ik vind het ok als King K Rool er in komt als ballot als Snake maar terug komt als normale DLC veteraan samen met Wolf vind ik het ok.

Geef een reactie