Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Nieuw wereld record in Zelda-game The Wind Waker

SpeedRunner breekt het Wereld Record The Wind Waker.

Speedrunner Ace zet met een tijd van 4:03:58 een nieuw wereldrecord neer in de any% categorie van The Legend of Zelda: The Wind Waker. Hierbij verbreekt hij het vorige geverificeerde wereld record van 4:05:50 dat werd neergezet door een andere speedrunner onder de naam Demon9. Voor de speedrun gebruikte Ace de Japanse versie van The Wind Waker.

Ace is een speedrunner uit de Verenigde Staten die speedruns doet op verschillende The Legend of Zelda-games.  Hij doet voornamelijk speedruns van de games The Wind Waker en Twilight Princess. Hij heeft ook runs gedaan van Majora’s Mask en Ocarina of Time en The Wind Waker HD.

Op Twitter laat de speedrunner weten van plan te zijn om verder te gaan met het verbreken van het record. Hij houd zichzelf een goal voor van 4 uur en 2 minuten in een tweet waarin de speedrunner ook laat weten te overwegen mee te doen aan het speedrunning voor charity-programma SGDQ!

Going to continue to try for 4:02 then decide if I want to push for sub 4 before SGDQ. If not I’ll just do hundo until a couple weeks prior.

— Ace (@ChaoticAce) 20 mei 2015

 

Hieronder kun je de speedrun bekijken: