Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Uit de oude doos: Donkey Konga

Wekelijks blikken we bij Daily Nintendo terug op een game van vroeger. We besteden aandacht aan de beste spellen uit het verleden en deze week is het de beurt aan de Gamecube titel Donkey Konga.

Donkey Konga was de eerste muzikale game in de Donkey Kong franchise welke ook nog eens gebruik maakte van een nieuw stukje hardware: de bongo’s. Donkey Konga is gemaakt door hetzelfde team dat de populaire PlayStation 2 serie Taiko: Drum Master heeft gemaakt.

Donkey-Konga-1_Game-and-Bongos_Cube_US_ESRBIn deze zeer ritmische game moet je op de trommels slaan en klappen op het ritme van de muziek. Horizontaal voorbijkomende symbolen geven aan wat gedaan moet worden. Dit alles op voor bijna iedereen wel herkenbare nummers. Wanneer je op het juiste moment de actie uitvoert gaat de levensmeter vollopen en worden muntjes verdiend. Jouw verdiende muntjes kunnen dan weer worden gebruikt om andere dingen vrij te spelen zoals nieuwe nummers. Ook kun je minigames vrijspelen.

Donkey Konga kent verschillende moeilijkheidsgraden. In de beginner (Monkey) modus zijn de symbolen ver van elkaar af neer gezet. In moeilijkere modi (Chimp en Gorilla) zijn er meer symbolen, vaker in bunches, en moet je beter luisteren naar de muziek. Door meerdere bongo’s aan te sluiten kun je de game ook met meerdere spelers spelen.

img_2016Er zijn in totaal drie delen in de Donkey Konga serie verschenen. Deel 1 en 2 kwamen ook in Europa uit. Het derde deel verscheen alleen in Japan. Elke titel kent tussen de 30 en 35 nummers. De game maakte geen gebruik van downloadbare content. Ook waren de nummers niet van de originele artiesten. De Japanse, Europese en de versie uit de VS hebben daarbij verschillende liedjes. Ook kende de games verschillende muziek uit Nintendo games. Het eerste deel kwam in oktober 2004 uit in Europa. Bewegende beelden van deze klassieker kun je hieronder nog eens bekijken.

Wist je dat de Donkey Konga spellen niet de enige titels waren die de Bongo’s gebruikte? Ook Donkey Kong Jungle Beat speelde je met deze bijzondere controller!