Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Yooka-LayLee behaalt de maximale stretch goal en brengt nieuwe goals

De maximale Stretch Goal van Yooka-LayLee, £1,000,000, is vandaag gehaald nadat de kickstarter één dag online staat. PlayTonic heeft ondertussen 2 extra stretch goals toegevoegd. Fans doen tevens voorstellen om nog meer stretch goals toe te voegen, en zijn bereid om nog meer geld te geven.

Gisteren werd al binnen 40 minuten het minimale funding goal van £175,000 bereikt. Daarna liep het aantal backers fors op en vanmorgen rond een uur of twaalf stond de teller dan al op £959,287. Er was nog één stretch goal dat moest worden bereikt: een release van de Wii U, Playstation 4 en Xbox One-versie, op dezelfde dag als de PC-versie. Ook dit doel is behaald.

Maar dit is waarschijnlijk niet het einde. Daar de kickstarter gisteren pas is gestart zijn er nog 45 dagen om geld aan het project te geven. PlayTonic komt ons hierbij al tegemoet door twee nieuwe stretch goals toe te voegen: een old school N64 shader model met GK Rap+video van Grant Kirkhope bij de credits en walktrough + playtrough video’s van de makers zelf.

Eerder gaven fans ook aan bereid te zijn om meer geld te gaan geven, als PlayTonic meer stretchgoals aanbiedt. Dit blijkt uit veel Twitterposts, die volgden op een bericht van PlayTonic zelf, die meldde dichtbij het oude maximale stretch goal te zitten. Het gaat om de volgende tweet:

Al snel gaven veel fans hier reacties op. Zo wordt er momenteel gevraagd of er meer stretch goals komen, en zo ja, wat voor stretch goals dit zullen zijn. Hierbij worden ideeën als amiibo-support, bonus levels en online multiplayer voorgesteld door de fans. Ook wordt er om een Nintendo 3DS-release gevraagd.

Of PlayTonic ingaat op deze verzoeken is vooralsnog niet duidelijk. Zij hebben nog niet gereageerd op de talloze vragen of zulke stretch goals zullen worden toegevoegd. De kickstarter loopt tot 17 juni om 1:00 Nederlandse tijd.