Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

[Update] Guitar Hero Live aangekondigd

Gisteren had Activision een teaser video online gezet voor een aankondiging die vandaag gemaakt zou worden. Zoals velen al verwachtten er komt een nieuwe Guitar Hero aan.

[Update] Er zijn nu screens en een gameplay video verschenen.

Sinds de laatste Guitar Hero game uit 2010 is het rond de serie enorm stil geweest. Nu komt de serie terug en als we Activision moeten gelover grootser dan ooit. Zo zijn er nieuwe modi en heeft de controller een make-over gehad.

Nieuwsbericht

De eerste nieuwe modus is GH Live, dit is een first-person gezichtpunt van wanneer je op het podium staat als de ster van het optreden. Dit zorgt voor een enorme voorruitgang in realisme. Het publiek zal volgens Activision dynamisch reageren op hoe jij speelt.

Ook zal het spel GHTV introduceren. ‘S werelds eerste speelbare muziek video netwerk. Dit is een 24 uurs mode dat fans laat spelen tijdens een continue geupdate collectie van muziekvideo’s. Dit zijn zowel nieuwe releases als hits. Daarnaast zal je in deze modus zowel offline als online kunnen spelen.

De gitaar controller is ook aangepast. Deze heeft nu twee rijen met drie knoppen om beter de manier van echt spelen te simuleren. Voor beginners kan je oefenen met maar drie knoppen. Betere spelers kunnen van alle knoppen gebruik maken.

De game zal vele artiesten en nummers hebben van onder andere: The Black Keys, Fall Out Boy, My Chemical Romance, Gary Clark, Jr., Green Day, Ed Sheeran, The War on Drugs, The Killers, Skrillex, The Rolling Stones, The Lumineers, Carrie Underwood, Pierce the Veil en Blitz Kids, met nog veel meer bands die aangekondigd worden in de toekomst.

Zie hieronder de trailer:

https://www.youtube.com/watch?v=6SnIZgESm4c

Gameplay

Screens

De game staat gepland voor najaar 2015 voor de PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One en de Wii U.