Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Firstlook wordt dit jaar Firstlook Festival

Firstlook, toch wel hét game-evenement van de Benelux bestaat dit jaar acht jaar en gaat enorm veranderen.

Tot nu toe was Firstlook altijd een tweedaags evenement dat begin oktober in de Jaarbeurs Utrecht plaatsvond. Dit jaar zal Firstlook 3 dagen plaatsvinden, namelijk op 9, 10 en 11 oktober, maar dat is niet alles wat verandert. Zo zal er vanaf nu ook een avondprogramma zijn die bestaat uit een internationaal eSports-toernooi met grote prijzenpotten. Daarnaast zal er voor bepaalde bezoekers een speciale app er zijn die jou aangeeft wanneer je aan de beurt bent om een spel te testen. Dus nooit meer in lange wachtrijen staan.

Lees hieronder het volledige bericht:

“Firstlook, hét game-evenement van de Benelux, maakt zich op voor de grootste metamorfose in haar achtjarige bestaan. In 2015 wordt Firstlook een festival door een grote uitbreiding in content. Zo wordt Firstlook Festival een driedaags evenement met een dag- en avond programmering. Het avondprogramma bestaat uit een internationaal eSports-toernooi met een prijzenpot van tienduizenden euro’s.

De grote hoeveelheid aan toegevoegde content die op Firstlook Festival te vinden zal zijn sluit perfect aan op de wensen van het publiek. De bezoekers van Firstlook bestaan namelijk voor een groot deel uit verschillende communities met uiteenlopende passies zoals eSports, Cosplay, Anime, game development, merchandise en nog veel meer. Op Firstlook Festival worden deze communities actief door de Firstlook-organisatie ondersteund en krijgen ze letterlijk de ruimte om hun passie met de rest van de wereld te delen.

Voor eSports-fans organiseert Blammo Events de eerste editie van een internationaal eSports-toernooi met een prijzenpot van tienduizenden euro’s en professionele teams vanuit de hele wereld, genaamd Black Label eSports Masters. Dit toernooi is onderdeel van het nieuwe eSports-label Black Label eSports. Onder dit label zullen, naast eigen grootschalige toernooien en competities, ook verschillende gerenommeerde Nederlandse eSports-organisaties kwalitatief hoogstaande toernooien en competities gaan houden.

Firstlook Festival kent ook een wereldprimeur. Als eerst evenement ter wereld krijgt Firstlook Festival een app die een einde maakt aan fysieke wachtrijen. Geselecteerde bezoekers kunnen op deze app aangeven in welke game ze geïnteresseerd zijn en krijgen dan een bericht wanneer ze aan de beurt zijn om deze game te zien of te spelen.

Firstlook Festival belooft hiermee de grootste stap ooit te worden in de evolutie van hét game-evenement van de Benelux. De kaartverkoop voor Firstlook Festival start op vrijdag 1 mei 2015 via www.firstlookfestival.nl.”

Firstlook Festival is alleen toegankelijk voor personen van 12 jaar en ouder.