Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Waarom Fantasy Life 2 niet naar de 3DS komt

Level 5 legt uit waarom Fantasy Life 2, het vervolg op de eerder verschenen Nintendo 3DS-game alleen naar de iOS en Android komt.

In een interview van een journalist van het Japanse blad Famitsu wordt duidelijk waarom level-5 deze keuze heeft gemaakt. Akihiro Hino, de president van Level-5, werd geïnterviewed en en refereert in dit interview terug naar het eerste deel van Fantasy Life. Deze zou elementen bevatten die interessanter zouden zijn voor oudere gamers, althans Akihiro.

Tijdens de ontwikkeling en in de verkoopfase is hij tot de conclusie gekomen dat gameplay-elementen uit dit spel voornamlijk voor de oudere gamers interessant waren. In hun visie is deze doelgroep eerder een doelgroep die op de mobiel gamed, dan speciaal hiervoor een specifiek gameplatform aan te schaffen.

I’d say Fantasy Life has elements and mechanisms which adults find soothing. Although children play games on dedicated game systems, recently many adults have been playing on smartphones.

Fantasy Life is een RPG-titel die ontwikkeld is door Level-5. Level-5 is bekend van de Inazuma-serie en Professor Layton. Fantasy Life is een titel waarin verschillende soorten beroepen kunnen worden beoefent. In deze nieuwe sequel zullen er 12 beroepen beschikbaar zijn om te ontdekken en mee te spelen.