Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Analist: “Nintendo is Wii U langzaam aan het afstoten”

Dat de Wii U niet het succes is waar Nintendo op hoopte is bekend. Dat Nintendo bezig is met een nieuwe console, de NX, weten we ook. En de toekomst van de Wii U dan?

Stewart Rogers, een analist bij Venturebeat, is van mening dat Nintendo zich beetje bij beetje steeds meer op de NX gaat richten en de Wii U zo beetje bij beetje gaat afstoten. Stewart Rogers denkt dat de aankondiging van de NX een van de signalen is dat Nintendo zich minder aan het focussen is op de Wii U. Ook de releases van ‘Wii U exclusives’ laat dit volgens hem zien. Rogers geeft aan dat de Wii U weliswaar zo’n 380 exclusieve titels heeft, de meeste daarvan zijn in 2013 gelanceerd. In 2014 zijn er minder ‘exclusives’ verschenen. Rogers is van mening dat dit laat zien dat de Wii U inmiddels al ‘op de verkeerde zijde van het spectrum zit’ en dat de ondersteuning van Nintendo steeds minder zal worden.

Zijn verwachting wordt versterkt door het uitstellen van Zelda voor de Wii U. Rogers denkt dat Nintendo dit doet om de game uiteindelijk zowel op de Wii U als op de NX te lanceren. Iets wat Nintendo ook deed bij The Legend of Zelda: Twilight Princess. Ook het onbreken van nieuwe aankondigingen op de Direct en het feit dat Nintendo deze E3 vooral 2015 games gaat tonen laat volgens Rogers zien dat de aandacht van de Wii U wordt weggehaald.

Wat denk jij? Heeft Rogers een punt? Of is dit complete onzin? Laat je horen in de comments!

“While the Wii U has around 380 console exclusive titles, the majority were launched 2013,” said Stewart Rogers of VentureBeat Insight. “Fewer exclusives were made available in 2014. In this respect, the Wii U is on the wrong side of the bell curve and Nintendo appear to have been winding it down already.”