Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Super Mario 64 HD Remake offline gehaald vanwege auteursrechtenschending

Fan Erik Ross heeft een HD-remake van het eerste Super Mario 64 online beschikbaar gemaakt als een webbrowser-variant en een download-variant. Nintendo of America heeft vervolgens een take down-verzoek ingediend.

Al een tijd geleden berichtte wij dat een fan bezig was met zijn eigen HD-remake van Super Mario 64. Momenteel is hier meer vordering in dit project, en de eerste level van de game is dan ook voor het publiek gepubliceerd.  Echter verliep publicatie van het project niet geheel zonder problemen. Zo heeft Nintendo de speelbare versie offline laten halen.

Ondertussen is het dus niet meer mogelijk om de Webbrowser variant te spelen. Zo is de website onbereikbaar gemaakt, door Nintendo Of America Inc. vanwege copyrightschending. De pagina is offline gehaald en er wordt nu een klacht weergeven op basis van de Amerikaanse DMCA-auteurswetgeving. Daar de webbrowser-variant offline is gehaald, is de gehele versie nog wel beschikbaar als download. Of deze download beschikbaar blijft is nog onbekend.

Ondertussen zijn video’s van HD-remake ook nog zichtbaar:

Tijdens het maken van de remake heeft hij de levels een klein beetje aangepast. Zo heeft hij bepaalde items zoals de Red Coins en de Wing Cap verwijderd en vervangen met Springveren en Coin Blocks. De maker heeft aangegeven niet van plan te zijn meer levels in een HD-variant te remaken. Hij zegt wel dat anderen met zijn project verder mogen gaan, zolang dit niet uit commercieel gewin is.